Lieze laat los

Eerlijk zijn met mezelf

Twijfel. Het is een lelijk monster. Want één keer hij er is, is het moeilijk om hem terug buiten te krijgen. En soms gaat hij alleen maar weg als je een belangrijke knoop doorhakt. En zelfs dan blijft hij vaak nog wat rondhangen, om je af te vragen of je keuze nu toch wel de juiste was.

De twijfel waarvan sprake, kroop de laatste tijd in mijn relatie. Zoals ik een tijd geleden al schreef, leerde ik in het najaar iemand kennen en leek alles goed te gaan. Hij had dezelfde dromen voor de toekomst, was eerlijk en oprecht en zag me graag. Hij wou er ook volledig voor gaan en al snel woonden we samen. Maar er miste iets. Ik kan er nog altijd de vinger niet echt opleggen, maar mijn gevoel was niet genoeg. Ik voelde heel wat genegenheid, maar geen verliefdheid of liefde. Niet dat ik constant wil rondlopen als liefdeszieke puber, maar ik verlang wel naar het gevoel dat iemand mijn leven leuker maakt, dat ik in een team zit. Ergens een tijdje geleden kroop de twijfel er dus in dat dit laatste niet het geval is.

SKY20130312035335mostinckxe
afbeelding: Fotolia

En toen besefte ik dat ik de les die ik gedacht had al te leren, misschien toch nog niet helemaal beet had. Want in het verleden heb ik gevochten als een leeuw en nog harder om mijn relatie te redden. Zelfs al wist ik ergens dat het niet helemaal goed zat, ik wou en kon niet loslaten. De angst voor het alleen zijn en spijt hebben was te groot. Onnodig te zeggen dat dit nooit goed is afgelopen. En ook nu twijfelde ik soms om in dit patroon te vervallen, want je wil niet zomaar iemand kwetsen. Maar diep vanbinnen wist ik wel wat het beste is. Want mijn les is om mezelf op de eerste plaats te zetten en dan moet ik ook eerlijk zijn met mezelf. Ik kan geen relatie hebben die niet juist zit, dat kan alleen maar slecht aflopen.

Het blijft een zware knoop om door te hakken. Omdat ik iemand verdriet doe. En omdat ik zelf ook verdrietig ben dat er geen sprookjeseinde is. Maar ik voel me ook opgelucht, dat ik deze grote keuze durfde te maken. Want ooit ga ik veel gelukkiger zijn omdat ik eerlijk ben mezelf. En daar ben ik fier op.

 

13 gedachten over “Eerlijk zijn met mezelf”

  1. Mooie maar droevige blog…
    Genegenheid is geen goede basis om een relatie verder te zetten, daar ben ik van overtuigd! Overlopen van liefde moet je doen…. dus zal je een moeilijke knoop moeten doorhakken, uiteindelijk het beste voor jou, maar ook voor de andere partij.
    Ik stuur je veel wijsheid toe en veel sterkte!

    Geliked door 1 persoon

  2. Een heel ander blogje dan ik had gedacht. Wat een kracht! Je wilt ze niet de kost geven, degenen die die keuze niet durven maken. Je mag zeker trots zijn op jezelf.

    Like

  3. Hierboven kwam het al enkele keren terug: je bent zooooo sterk! En moedig! Want lang niet iedereen durft die keuze te maken. Neem tijd voor jezelf, kom wat op je plooi, lach en geniet. Kijk naar buiten, hoor de vogels en zie de zon en weet dat er jou een heel mooie toekomst wacht. Alle goeds van mij voor jou!

    Geliked door 1 persoon

  4. Dat is een zware beslissing maar je voelt het vanzelf als je een paar dagen/weken verder bent! Veel succes en je moet inderdaad trots zijn dat je deze beslissing durft te nemen in plaats van blijven hangen in een situatie waar je niet gelukkig van wordt.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie