Lieze overpeinst

Soms is het een allegaartje

Dinsdag is blogdag, dat lukt de laatste tijd heel goed. Dus wou ik ook vandaag een blogje plaatsen. Ik geraakte er alleen niet zo goed uit waarover. Ik heb nog een hele lijst van ideetjes, maar geen enkel waar ik nu echt zin in had om over te schrijven. Er waaien wel heel wat dingen door mijn hoofd die me bezig houden, maar niet echt iets waar ik een hele blog over kan schrijven. Dus dacht ik, waarom maak ik er eens geen allegaartje van vanalles van.

Zo typ ik mijn blogjes tegenwoordig bijvoorbeeld op een nieuw toetsenbordje voor mijn Ipad. Mijn laptop begint te verslijten en een toetsenbordje was dan wel niet zo heel goedkoop, het is uiteraard goedkoper dan een nieuwe computer. Ik kan nu veel sneller en meer typen als ik op mijn tablet bezig ben, maar ik schrijf nu ook veel meer fouten. Want die autocorrect, die is wel heel ijverig. En voor je het weet, staat er een heel raar woord dat je helemaal niet had bedoeld en daar je per ongeluk over gelezen had. Zo poste ik daarstraks iets op Facebook over werkomstandigheden, terwijl ik werkavond wou zeggen. En dat is dan nog een heel normaal woord. Moest je hier iets tegenkomen, laat het me vooral weten.

Wat ik me vandaag ook afvroeg is hoe het komt dat een mens zo kan schommelen in energiepeil (daar maakte mijn Ipad dus net energieveiligheid van, wtf?). Ik heb net een hele week vakantie gehad en ook best wel veel gedaan van klusjes en zo die nog moesten gebeuren (naast de fijne dingen natuurlijk). Ik had tijd met hopen en toch stelde ik nog dingen uit. Nu moet ik dus terug gaan werken en wat doe ik als ik thuiskom: de hele vriezer vol koken. Het zou toch veel logischer geweest zijn als ik dat in de vakantie had gedaan. En dan bedenk ik me toch dat een mens soms vreemd in elkaar zit.

Heel vreemd zelfs, als ze op Donald Trump stemmen. Ik vraag me toch een beetje af in wat voor wereld we woensdag gaan wakker worden. We hebben heel lang gedacht dat het nooit zo ver zou komen, maar dat dachten we van de Brexit ook. Ik wil het me echt niet voorstellen, wat er gaat gebeuren als die idioot de machtigste man van de wereld wordt. In Europa hoor je niemand die voorstander is van Trump (of ik hoor die dingen toch niet) en in Amerika lijkt de helft van de bevolking hun verstand verloren. Laat ons hopen dat het gezond verstand toch wint.

Hebben jullie ook wel eens een allegaartje in je hoofd zitten?  En schrijven jullie er dan over of blijft het gewoon zitten?

5 gedachten over “Soms is het een allegaartje”

 1. Ahhhhhhh ik ben echt BLOEDnerveus voor het resultaat. Ik blijf ook gewoon wakker vannacht want ik durf niet te gaan slapen en in een volledig andere wereld wakker te worden. Leuk dat jij geen voorstanders van Trump tegenkomt, ik lees het jammer genoeg regelmatig op Belgische nieuwswebsites en ik snap het, met alle goede wil in de wereld, ook echt, echt niet… Ik vind Hillary geen geweldige keuze, maar beter dan Trump en daarmee alleen al is het voor mij klaar.

  Like

  1. Misschien heb ik een goede radar waardoor ik de Trump-aanhangers kan ontwijken ;-) Maar gelukkig heb ik geen aanhangers tussen mijn vrienden of zo. Ik zou niet weten wat ik zou doen als iemand van mijn vrienden Trump begint te promoten op Facebook of zo.
   Het blijft een beetje kiezen tussen de pest en de cholera, maar Hillary heeft toch mijlenver voorsprong dan.

   Like

   1. Ik vind dat echt een grappige redenering. Dat hebben heel wat mensen wat betreft Belgische politiek ook. Rond de verkiezingen lees ik soms dingen als “zijn hier mensen die op partij X stemmen? Wil je me dan aub ontvrienden”. Zo raar. Alsof je niet bevriend kan zijn met mensen die er een andere mening op nahouden. Dat maakt het toch net interessant? (Waarmee ik niet bedoel dat jij het op die manier bedoelt he, ik schijf soms maar gewoon wat ik ergens bij denk…;))

    Like

   2. Uiteraard ieder zijn mening. Het hangt er maar vooral vanaf hoe genuanceerd een mening is en of mensen open staan voor debat. Defrienden zou pas daarna komen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s