Lieze leeft

Leven zonder bullet journal

Iedereen maakt het wel eens mee, een hoofd dat veel te vol zit. Ik durf dan zoals iedereen wel eens beginnen stressen. Maar een ander neveneffect van een te vol hoofd is de grote drang om dingen te organiseren. Alles wat nog op het to do-lijstje staat, moet wijken om eerst een duidelijk overzicht te maken en dat to do lijstje helemaal duidelijk te krijgen. Klinkt misschien raar en ik weet ook niet echt of het efficiënt is, maar we hebben allemaal onze eigen rare gewoontes.

Met heel de hype in blogland rond Bullet Journals, heb ik dat een tijdje geprobeerd, maar heb het eerlijk gezegd niet lang volgehouden. Het lijkt wel alsof het te druk is om dat goed bij te houden. Wat niet wil zeggen dat dit systeem voor iemand anders niet kan werken. Het boekje heb ik nog steeds, maar ik deel het niet op in dagen, maar gewoon in lijstjes voor een iets langere periode, omdat er vaak zoveel onverwachte dingen tussen komen dat ik veel te vaak op het einde van de dag nog dingen open had staan. En geef toe, echt motiverend is dat niet. En eigenlijk lukt het nog het beste door gewoon het werk dat nog moet gedaan worden in het zicht te leggen op mijn bureau, zonder lijstje, maar gewoon als stapel.

Een echt lijstjes-mens vind ik mezelf niet. Een to do-lijstje heb ik (maar zelfs niet elke dag), maar andere dingen lijst ik eigenlijk amper op. En als ik dan toch eens een lijstje nodig heb, dan is er altijd wel inspiratie te vinden op internet van lijstjes-gekken. En plaatsen waar ik je wel lijstjes hebt, zoals een lijst met connecties op LinkedIn, een lijst van opgenomen programma’s of een lijst met ongelezen mails, die zie ik ook liefst zo opgeruimd mogelijk. Het afstrepen van een lijstje blijft nu eenmaal leuker als het lijstje maken. Want uiteindelijk is het toch het afstrepen dat je hoofd leegmaakt.

 

8 gedachten over “Leven zonder bullet journal”

  1. Ik heb het nog niet geprobeerd, de bullet journal. Buiten het to do-lijstje ben ik ook niet zo’n lijstpersoon. Maar ik denk dat ik het toch eens ga proberen, al is het maar gewoon om te weten waar de hype over gaat :-D

    Geliked door 1 persoon

  2. Een bullet journal heeft me al behoorlijk vooruit geholpen precies om m’n hoofd leger te kunnen maken. Daarnaast heb ik ook enkele lijstjes (maar liefst niet teveel). Zonder lijstje immers geen ‘afstrepen van…’ een lijstje. Ieder zoekt daarin idd een beetje een eigen weg, wat voor de ene werkt, werkt daarom nog niet voor de andere en ik leer graag bij van anderen ;-) .

    Like

  3. Ik gebruik sinds kort een bullet journal en merk dat het me wel helpt om rust in mijn hoofd te brengen en vooral om dingen niet meer te vergeten. Tot daarvoor kribbelde ik op losse stukjes papier, maar je kan zo al raden dat die ook wel eens verloren raakten :-)

    Like

  4. Zolang je maar een systeem vind, dat voor jou werkt he! Ik heb een soort agenda/bullet journal, want het basissysteem van het bujo werkte ook niet echt voor mij, dus heb ik het wat aangepast naar mijn goesting :-)

    Like

  5. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, doen wat werkt voor jou, zou ik zeggen. Ik had in 2014 een BuJo en nu sinds 2017 opnieuw omdat ik het toch wel miste. Voor mij is het meer een dagboekje met to-do-lijstjes.

    Like

Plaats een reactie