Lieze blogt

Wat is daarop uw reactie?

mailbox-2637537_1920

Bloggen, dat doe ik vooral voor mezelf. Om mijn hoofd leeg te schrijven. Het hoeft voor mij geen dagboek te zijn om later terug te kunnen kijken wat ik wanneer gedaan heb. Het zijn bij mij meer gevoelens en overpeinzingen die er uit moeten en dat lukt vaak beter door het uit te schrijven dan door mensen te zoeken om te tegen te vertellen. En zo werd dus ook mijn blog geboren.

Maar een blog is niet alleen maar eenrichtingsverkeer. Want ik schrijf dingen en daaronder is er ruimte voor reacties. Die staan hier gewoon ingeschakeld en meestal vind ik het fijn om te zien dat er reactie komt op wat ik heb geschreven. Zoals ik vorige week al schreef, is het vaak een opsteker om te zien dat waar jij mee zit voor anderen herkenbaar is. En vaak zitten er ook echt bruikbare tips of oplossingen tussen de reacties.

Al moet ik nu wel toegeven dat ik af en toe wel eens twijfel of ik de reacties bij een bepaald blogbericht zou laten openstaan of niet. Dan gaat het meestal over behoorlijk gevoelige dingen, waarin ik echt even kwijt moet dat ik het moeilijk heb. Want soms komen daar reacties op waarbij ik het gevoel krijg dat mensen het niet zo goed snappen. En dan hoeft ook niet, want ik schrijf het voor mezelf, niet voor iemand anders. Maar soms wringt het toch een beetje. En achteraf apprecieer ik de reactie vaak wel, omdat ze altijd goed bedoeld zijn en me eventjes op een andere manier naar dingen willen doen kijken. Maar ik moet altijd even over die eerste onzekerheid geraken dat wat ik ook schrijf helemaal ok is, omdat het mijn verhaal is. En iemand anders kijkt altijd vanuit zijn of haar verhaal, wat nooit hetzelfde is. En zolang we allemaal respect hebben voor elkaars verhaal, mogen al die reacties komen.

 

20 gedachten over “Wat is daarop uw reactie?”

  1. Herkenbaar (ha! ;)). Soms denk ik dan van “hé, heb ik dat nu zo fout neergepend?”. Maar soms is het ook wel verhelderend, in de zin dat de reacties mij ook een nieuw perspectief bieden.

    Like

  2. Respectvolle interactie is altijd zinvol vind ik persoonlijk. Al is het maar vanwege het process dat het in gang kan zetten. In “defense” gaan omdat iemand het niet zo goed snapt is geen onnatuurlijke reactie he. Het nadeel van dit medium en d eblogomgeving is dat je soms een recatie neerpent en weer verder loopt, terwijl een diepergaande interactie meer aangewezen zou zijn.

    Geliked door 1 persoon

  3. Zo herkenbaar, dit. Omdat ik per definitie niet alleen over mezelf schrijf, heb ik het er best lastig mee dat ik de dingen niet correct neerschrijf. Iedereen interpreteert dingen op een andere manier dus is het ook logisch dat mensen de dingen soms anders bekijken dan jij. En soms komen er dan reacties waarvan ik denk “nee, dit heb ik echt niet zo bedoeld”, maar goed, dat hoort er bij, I guess?

    Geliked door 1 persoon

  4. Herkenbaar. Je moest eens weten hoeveel berichten van mij er in concept staan, om niet gepubliceerd te worden. Maar ik ben er wel vanaf als ik het neergeschreven heb. Ik hou bewust mijn blog zeer oppervlakkig.

    Like

  5. Ik heb recent de comments uitgeschakeld bij een gevoelig bericht omdat ik vreesde bagger over me heen te krijgen en vooral verkeerd begrepen te worden. Maar dit is je eigen stekje, dus eigenlijk mogen we gewoon helemaal doen wat we willen en hoeven we dus helemaal niet onzeker te zijn :-)

    Geliked door 1 persoon

  6. Ik ben zelf een vrij direct persoon en wordt daardoor vaak misbegrepen, ook in geschreven communicatie. Ik snap het dus wel langs jouw kant dat dat soms wat moeilijk is, maar we bedoelen het hier allemaal idd goed en het belangrijkste is dat je het van je af hebt kunnen schrijven natuurlijk!

    Geliked door 1 persoon

  7. Ik moet bekennen dat ik wel graag wil lezen en reageren maar er vaak te weinig tijd voor maak. Ik lees het dan maar snel snel en dan wil ik niet zo onbeleefd zijn om geen reactie achter te laten. Dus dat zou wel kunnen dat dat soms verkeerd overkomt.

    Like

    1. Dat is het nadeel van geschreven taal vaak he. Nu heb ik deze blog natuurlijk niet geschreven om iemand met de vinger te wijzen. Blijf maar gewoon reageren op jouw manier 🙂

      Like

  8. Ik twijfel soms ook hoor of ik reacties zou toelaten op bepaalde berichten of niet. Momenteel doe ik het wel, maar ik heb soms echt wel schrik. Maar het is zoals je zegt als we me zijn allen respectvol reageren dan vind ik het meer dan ok.

    Geliked door 1 persoon

  9. Zelf ga ik op mijn blog nooit de echt echt supergevoelige topics van mijzelf bloggen en ik krijg ook maar doorgaans reacties van mensen die ik al ken (via FB) dus dat valt allemaal wel mee.

    Toch vind ik het echt chapeau voor al wie echt durft zijn hart leeg te storten. Ik bewonder dat, omdat ik daar soms wel iets uithaal en ik vind die blogs zoveel eerlijker. Dan zie ik soms scherpe reacties die zo jammer zijn, dan krommen mijn tenen in andermans plaats.

    Jij moet vooral doen waar jij jezelf het beste bij voelt: het is jouw blog, dus jij kiest hoe persoonlijk je posts worden en of je comments wil of niet

    Geliked door 1 persoon

  10. Ik ga er ook altijd van uit, dat reacties goed bedoeld zijn. Merk wel dat mijn eigen reacties niet altijd zo begrepen worden. Een geschreven woord komt al eens anders over dan men in de kern bedoelt. Al wik en weeg ik m’n woorden heel uitgebreid, toch zijn er soms misverstanden over, wat ik ten zeerste betreur.

    Geliked door 1 persoon

  11. Soms praat iedereen elkaar naar de mond en dan kom ik wat anders uit de hoek, bedoel het wel goed. Mochten reacties niet goed vallen dan gooi je ze in je prullenbak. Het zijn maar woorden. Nooit dingen te zwaar maken. Doe ik zelf ook niet. Het is jouw blog. En je doet met reacties wat je zelf wil. Liefs,

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie