Lieze heeft een doel

Wat Lieze leest (2019 – 1)

jolly

De voorbije 2 jaar deed ik mee aan de Verbeelding book challenge. Ook dit jaar is die uitdaging er, maar ik besloot om er niet aan deel te nemen. In mijn eerste jaar ging het op zich vlotjes om de uitdaging te halen en ook vorig jaar startte ik vol goeie moed, maar na een tijdje besloot ik toch om vooral te lezen wat er nog op mijn leeslijstje stond en niet zozeer te kijken naar de leesdoelen van de uitdaging. En omdat mijn leeslijst nog altijd vol genoeg staat, doe ik daar dit jaar maar gewoon mee verder.

Maar omdat hier nog wel een aantal boekenfans mee lezen, dacht ik dat het wel fijn was om hier ook zonder de Verbeelding book challenge wel te delen welke boeken ik gelezen heb. Mijn doel is om 40 boeken te lezen en ik zit nu mooi op een vierde daarvan.

Help me – Marianne Power ****
Over dit boek schreef ik eerder al eens, want het is het zelfhulpboek over zelfhulpboeken. Graag gelezen en eigenlijk best nog interessant, ook al had ik al veel andere zelfhulpboeken gelezen.

De geniale vriendin – Elene Ferrante ****
Over 2 vriendinnen in Napels die beiden hele andere kansen krijgen in het leven.
Nadat ik de reeks zag op Canvas, wou ik toch ook wel echt de boeken lezen, dus ik las het hele verhaal in 1 keer. Meestal lees ik liever eerst het boek en ik twijfelde even of ik na de reeks niet gewoon zou beginnen aan boek 2, maar uiteindelijk was ik wel blij dat ik deze ook nog las, want het boek gaf toch nog wat inzicht in waarom personages bepaalde dingen doen, inzichten die ik in de serie soms miste. Nog steeds graag gelezen dus.

De nieuwe achternaam – Elene Ferrante ****
Dadelijk over naar boek 2 dus. Ik was na de eerste heel benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan en omdat ik dit dus nog niet had gezien op tv, wou ik alleen maar veel verder door lezen en werd ik echt meegtrokken in het verhaal.

Wie vlucht en wie blijft – Elena Ferrante ***
Boek 3 vond ik al wat moeilijker om door te geraken. De personages lijken niet meer zo sympathiek te zijn en de schrijfster doet ineens vooral moeite om heel wat Italiaanse politieke geschiedenis in het boek te verwerken, maar zo stonden de vriendinnen ineens wel een pak verder van me af om nog met hen mee te leven.

Het verhaal van het verloren kind – Elena Ferrante ***
In het laatste deel van de reeks wordt dat gelukkig goed gemaakt en kon ik weer meer genieten van het verhaal van de 2 vriendinnen. Al was ik op zich ook wel blij dat het boek uit was. Want eigenlijk zijn de 4 boeken samen 1 doorlopend verhaal, gewoon in 4 gekapt en er komt zoveel aan bod dat het ook wel behoorlijk heftig is.

Ik kan je bijna aanraken – Colleen Oakley ***
Dit boek gaat over een meisje dat door een zeldzame allergie voor huidcellen en kan dus geen andere mensen aanraken want dan zou ze dood kunnen gaan. Ze verstopt zich daarom veilig in haar huis, maar op een dag moet ze natuurlijk toch buiten komen en dan wordt ze verliefd. Dat op zich is natuurlijk nogal voorspelbaar voor een chicklit en dat stoort me ook niet. Maar het begin van het verhaal vond ik goed en het einde vond ik een pak minder.

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner ***
Als je de kaft leest dan lees je dat het verhaal gaat over een jong meisje dat voor girlpower gaat zorgen door een grote wandeltocht te maken en uiteindelijk een leven gaat redden. Als je het boek leest klopt dat niet helemaal want gaat het toch ook wel vooral over hele stomme keuzes die mensen kunnen maken. Maar ik heb het gevoel dat die stomme keuzes soms een beetje verheerlijkt werden omdat alles uiteindelijk toch weer goed komt en dat stoorde me.

#kleingelukske – Lynn Van Royen ****
Geluk zit in een klein boekske zegt ze en dat klopt. Een heerlijk simpel boekje met allemaal kleine gelukskes. Iets dat ik dus graag navolging geef hier op mijn blog.

Jij kan me helpen – Kristin Harmel ****
Ik hou wel van romans die zich afspelen tegen een oorlogsachtergrond en dit is er ook zo eentje. Er zijn 3 hoofdpersonages: vrijgevochten Ruby, piloot Thomas en joods meisje Charlotte. En oorlog brengt mensen soms op een onverwachte manier bij elkaar, om dan samen te vechten voor een beter leven.

Liefde in tijden van Tinder – Elisabeth Timmermans ****
Ook over dit non-fictie boek schreef ik al eens eerder op mijn blog. De onderzoeken over hoe sociale media relaties beïnvloeden zijn in ieder geval heel herkenbaar.

blogpost 25/40 van #40dagenbloggen

5 gedachten over “Wat Lieze leest (2019 – 1)”

    1. Het voordeel van dat boek met kleine gelukskes is dat je dat gewoon kan vastpakken, eentje kan lezen en terug weg leggen. Het is ook helemaal niet veel tekst dus je bent er op een half uurtje door als je wil.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s