Lieze heeft een doel

Afgevinkt op de bucketlijst

pier-569314_1920

Aan het begin van de zomer maakte ik een lijstje van dingen die ik graag zou willen doen. Ik had namelijk een beetje schrik dat de zomer wat triestig zou zijn en ik hem alleen niet zou vol krijgen. Dat was gelukkig niet het geval. Ik had in totaal meer dan 3 weken verlof (hoera voor brugdagen) en deed een aantal fijne dingen.

De zee zien
De Belgische kust heb ik deze zomer niet gezien. Maar de Ierse zee zag ik wel. Het bleef echter echt bij zien en een stukje op het strand lopen, maar ik wou meer. Vorige week in Domburg kon ik me wel echt op het strand zetten en mijn voeten in de golven steken. Vitamine zee dus weer helemaal bijgetankt.

Een citytripje doen
Het werden er dus 2, Dublin lag al langer vast en aan het begin van de zomer boekte ik ook nog een paar dagen Lyon. Ze zijn natuurlijk heel anders, maar ik heb van beide genoten. Mijn reistips over beiden kon je hier al eerder lezen.

De bouwgrond opruimen
Het bleek toch niet zo evident om daar even wat vrienden met een kettingzaag op te zetten, maar de grondwerker met de juiste oplossing ligt vast en komt dat helemaal in orde maken.

8 boeken lezen
8 boeken was nog heel beperkt ingeschat want het werden er uiteindelijk 11. We maakten deze zomer met de collega’s zelfs een leesclubje op Goodreads dus wie weet geeft dat nog een extra boost aan het leesplezier. Nog 6 boeken en ik heb mijn doel van 40 voor dit jaar gehaald.

Volhouden van gezond te eten en te bewegen
Eentje met wisselend succes. De ene week lukte het goed, de andere totaal niet. Het zal altijd een aandachtspuntje blijven, maar ik probeer niet te veel wakker te liggen van het getal op de weegschaal.

Zwemmen
Het warme weer en een vriendin met een zwembad waren de ideale combinatie om dit puntje af te vinken. Al is zwemmen misschien wel een groot woord, laat het ons eerder plonsen noemen. Vooral de afkoeling was welkom.

Naar de Gentse Feesten
Op mijn eerste vakantiedag sprak ik af met een vriend in Gent en kreeg ik alle hoekjes en kantjes van de Feesten te zien. Heel handig om met een local te gaan die weet waar je zeker moet geweest zijn. Aangezien we op maandag gingen was het niet al te druk en het was nog voor de hittegolf opkwam, dus ideale timing. Volgend jaar hopelijk nog eens terug.

Park – of marktconcertjes
Ik wou er minstens 3 doen en dat is zeker wel gelukt. Bij ons in de stad is er elke vrijdag een optreden en ik ging ook nog een paar keer met mijn kleinste vriendinnetje mee. Zo had ik een goed excuus om mee te zingen met de liedjes van #LikeMe.

Barbecueën
Niet in mijn eigen hof gedaan, maar wel op een ander. Met collega’s, met vrienden, met de familie. Het is misschien niet meer helemaal done om dat hardop te zeggen, maar ik kan toch nog echt heel hard genieten van een lekker vleesje op de grill.

Mijn achterstallige werk afmaken
Toen ik op vakantie vertrok, was ik helemaal bij. Toen ik terugkwam leek dat al snel niet meer zo te zijn, maar toen begonnen veel klanten afspraken te verschuiven waardoor het nog wel meeviel. Al hoop ik dat door al dat geschuif september niet ineens weer te veel alle hens aan dek is. Maar dat zijn zorgen voor later.

Langsgaan op een nieuwe manege
Ik worstel een beetje met dit puntje want ik weet niet wat ik er mee wil doen. Wil ik nog rijden? Ja, zeker. Wil ik dat elke week doen in een vaste les? Misschien niet nee. Ga ik er nog wel echt van genieten als het niet meer met de vriendinnen is waar ik al jaren mee ging? Ik weet het niet. Ik zit dus meer op de piste van om de zoveel weken eens met een tocht buiten mee te gaan, maar ik weet het dus nog niet goed. Nog even laten bezinken.

Iemand bepaald een leuk cadeautje geven
Mijn zus verhuisde deze zomer om te gaan samenwonen en omdat ze onze thuisstad verlaten heeft en dat misschien toch een beetje met een klein hartje was, stak ik allerlei typische dingen van de stad in een pakketje zodat ze altijd wat dingen heeft om de heimwee te verkleinen als die zou opkomen. 

Op date gaan
Ik waagde me nog eens aan Tinder, maar blijf daar gemengde gevoelens over hebben. Soms was er wel een fijne match, maar vaak loopt het mis op de afstand of mijn kinderwens. Ik ging uiteindelijk wel speeddaten.

De steekproductenmarkt bezoeken
Het is er niet van gekomen. Ik dacht eigenlijk dat ik nog een aantal kansen had, maar dat was toch niet zo en toen ze wel doorging, had ik al andere plannen of was ik op vakantie. Zo’n groot gemis is het nu ook weer niet en ik heb wel in Lyon en Middelburg op de markt rondgelopen.

De nieuwe zomerbar uittesten
Die nieuwe zomerbar ligt bij mij achter de hoek (ver genoeg om er geen last van te hebben gelukkig) dus veel excuses had ik niet om er niet te geraken. Ik ging er met mijn zus een wijntje drinken. Een tweede keer is er niet meer van gekomen, ook al was het een gezellig plekje.

Pairi Daiza
Iets moet er overblijven voor een andere vakantie en dat zal deze worden. Er waren wel plannen om deze zomer te gaan, maar mijn agenda en die van mijn gezelschap kwam niet echt overeen. Dus nu wachten we gewoon op het moment dat we de babypanda’s kunnen zien. 

Ik denk dat we daarmee kunnen stellen dat het een mooie zomer was, hopelijk kan dat worden doorgetrokken naar de volgende seizoenen. Misschien moet ik daar ook een bucketlist voor maken.

10 gedachten over “Afgevinkt op de bucketlijst”

  1. Wat een heerlijk lijstje. Ik vind dit soort artikelen altijd zo motiverend.
    Ik heb me afgelopen maand ingeschreven bij de KvK, als illustrator & animator. Die heb ik dus van mijn bucketlist af kunnen strepen. Ook heb ik weer een nieuw land (Oostenrijk) bezocht en ben ik weer begonnen met boxen.

    Like

  2. Ik vind van die park- en marktconcertjes heerlijk maar door de bouw had ik er echt weinig tijd voor (zaterdag is een werkendag hier en die dingen zijn meestal op za of vrijavond). Ik moet binnenkort ook eens terugblikken op mijn zomer bucket list!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s