Lieze overpeinst

Kleine wereld

bled-2608425_1920

Er zijn mensen die van nieuwe ervaring naar nieuwe ervaring springen in het leven. Elk weekend een nieuw restaurant proberen, naar verschillende events gaan, veel nieuwe mensen leren kennen, er vaak op uit, op reis om de wereld te verkennen. En dan ben ik er, die springt van het ene bekende naar het andere.

Dat zeg ik niet omdat ik zou willen dat ik tot de eerste categorie zou behoren. Er zijn charmes genoeg aan blij zijn met wat ik al ken en heb. Ik voel me ook meestal het beste bij mensen die ik al lang ken en dicht bij mij staan en het is bewust dat ik aan het bouwen ben ik de stad waar ik ben opgegroeid. Mijn wereld was groot genoeg, ook al is hij dan gevuld met bekende mensen en plaatsen. Ik sta zeker open voor nieuwe dingen en contacten, maar er actief naar op zoek gaan gebeurt niet zo vaak.

Maar de laatste maanden heb ik bewust en onbewust mijn wereld kleiner gemaakt. Dat komt deels door hoe ik ben. Ik ben niet de persoon die gelukkig wordt van koetjes en kalfjes (ik kan en doe het wel hoor), maar ik word blijer van dieper contact. En als je alleen bent en nog eens zo gek bent om alleen te bouwen dan moet je ook wel eens keuzes maken om bepaalde dingen niet te doen. Want heb ik wel tijd om dit of dat te doen als ik eigenlijk nog vanalles moet regelen voor de aannemer? En wil ik wel zoveel geld uitgeven aan dat concerticket als de centen al zoveel sneller buiten gaan dan dat ze binnen komen?

En zo sneuvelden ineens een aantal dingen. Er werd veel meer nagedacht over hobby’s en uitjes. Misschien te veel. Want als er zoveel in mijn hoofd omgaat, dan is het eigenlijk eens zo belangrijk om voldoende dingen te hebben die me energie geven. En dat ben ik eventjes uit het oog verloren. Hoog tijd dus om mijn wereld terug iets groter te maken. Want ik wil niet alleen een nieuw eigen huis, ik wil ook blij en gelukkig zijn als ik verhuis.

 

12 gedachten over “Kleine wereld”

  1. Het is en blijft lastig om een balans te vinden tussen een kleine wereld en wie je uit de ‘grote’ wereld daarin toelaat. Ik hoop dat je weer wat mooie dingen kunt vinden die je wereldje wat groter maken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is ook niet evident als je fulltime werkt, je huishouden om dan nog veel te plannen vind ik. Je vindt wel een balans als je verhuisd bent en ik ben ook niet zo van de small talk en ik blijf dat een handicap vinden ;-)

    Like

    1. Op zich is het logisch dat het huis nu heel veel van mijn aandacht vraagt. Maar energiegevers zijn eigenlijk nog belangrijker dan energievragers en dat verlies ik soms uit het oog.

      Like

  3. Het is soms moeilijk om daar evenwicht in te vinden hé, zeker als je een groot project lopen hebt zoals je bouw. Ik ga er graag eens op uit, maar ben ook niet zo het soort persoon die alle nieuwe adresjes moet geprobeerd hebben en die constant nieuwe mensen wil leren kennen. Lijkt me heel erg vermoeiend eigenlijk.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik herken de struggle helemaal. Ik ben ook financieel alleen aan het bouwen en ben al best gierig opgevoed dus voor mij is geld uitgeven aan bv iets zoals concerttickets moeilijk. Maar ik heb hem wel geleerd om het te doen, zonder overdrijven. Ook al ben je aan het bouwen, je moet ook blijven genieten en die balans is belangrijk.

    Geliked door 1 persoon

  5. Moeilijk evenwicht! Want ik snap perfect waarom jij jouw wereldje kleiner gemaakt hebt, maar inderdaad: te klein is ook niet goed. Toen wij verhuisden naar hier, was dat zo’n beetje het omgekeerde: alles was ineens nieuw. Op het moment voelde dat vooral allemaal als toffe uitdagingen en hoewel ik het niet zou willen ongedaan maken, was het achteraf bekeken ook heel vermoeiend. Soms is het saaie en bekende net dat waar je nood aan hebt, soms is het net die uitdaging van dat nieuwe, onbekende.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie