Lieze heeft een doel

Wat Lieze leest (2020 – 2)

 

jollyEen kwartaal voorbij,  een nieuw overzichtje van mijn gelezen boeken. Dit jaar probeer ik ook weer mee te doen met de Verbeelding Bookchallenge dus ik vermeld er ook even bij voor welk puntje de boeken kunnen meetellen.

De dochter van de klokkenmaker – Kate Morton ***
Deze las ik eigenlijk nog vorig kwartaal, maar vergat ik toen te vermelden. Een verhaal over geschiedenis en hoe een archivaris 150 jaar na bepaalde gebeurtenissen een tas vindt en wil uitpluizen wat die betekent en wat het met haar te maken heeft. Dat deel van het verhaal sprak me heel erg aan. Het stuk waarin men het bovennatuurlijke er bij betrekt was voor mij iets minder dus daarom een wat lagere score.
Telt voor puntje 2 (want de cover lijkt op die van Schaduw uit de Zeven zussen)

Duet met jou – Dani Atkins ***
Leuk tussendoortje maar een redelijk voorspelbaar verhaal. Het verhaal springt heen en weer tussen 2 vrouwen en tussen verschillende jaren waarin je ontdekt waarom ze het zo moeilijk vinden om op hetzelfde moment in de wachtkamer van het ziekenhuis te zitten terwijl hun mannen vechten voor hun leven.

Michelle Obama: A life – Peter Slevin **
Ik was heel benieuwd naar het levensverhaal van Michelle Obama en een collega was heel positief over dit boek. Ik was echter geen fan (van het boek weliswaar, wel nog altijd van Michelle). Het is namelijk eerder een thesis over mevrouw Obama, met heel veel opsomming van namen en heel veel referenties naar interviews en artikels, wat maakte dat ik me er echt door moest worstelen. Ik miste er de ziel in van die fantastische madam waarover het gaat, wat ik heel jammer vond.
Telt voor puntje 13. 

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman ****
Deze las ik niet, maar beluisterde ik via Luisterbieb, mijn eerste ervaring met een luisterboek. Ik luisterde hem tijdens de eerste weken van de lockdown en vond het heel frappant hoe een aantal dingen die er in naar voren werden gebracht wel heel toepasselijk waren voor de dingen waar we op dat moment mee geconfronteerd werden. Interessante lectuur!

Zon – Lucinda Riley ****
De voorlopig laatste uit de Zeven zussen saga en ook weer met plezier gelezen. Het is een heel andere zus dan de vijf vorige en in het begin lag ze me minder, maar ik vind dat de schrijfster er toch in slaagt om ze allemaal voldoende kanten te geven dat je voor alle 6 sympathie hebt. En nu natuurlijk super benieuwd naar boek nummer 7.
Telt voor puntje 1, 27 en 29.

De jongen met twee namen – Maggie Harcourt ***
Doordat ik deze reserveerde in de bib toen ze gesloten was, had ik niet direct door dat het een Young Adult boek was en vond ik het dus nogal simplistisch geschreven met momenten. Ik weet niet of ik het had meegenomen als ik wist dat het een jeugdboek was. Maar omdat het zich afspeelt in het beurzenwereldje waar ik zelf ooit in zat, was er wel heel wat herkenbaarheid en dat vond ik dan weer wel fijn. Toffe young adult dus, maar een genre dat ik minder graag lees.

De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld *
Dit was echt mijn ding niet. De schrijfstijl lag me niet en het verhaal al helemaal niet. Ik snap dat een familie heel erg kan lijden onder het verlies van een kind, maar dat er zoveel walgelijkheid bij getrokken moet worden begrijp ik minder. Ik miste ook context, soms lijkt het alsof het boek zich 50 jaar geleden afspeelt maar dan gaat het ineens over dingen Googelen en het hoofdpersonage lijkt de ene keer echt nog een klein kind en dan ineens een puber. Als ik nog andere boeken in huis had gehad, had ik deze denk ik niet uitgelezen.

Rosalinds Leugen – Muna Shehadi ***
Na de zeven zussen zijn er nu ook de drie dochters. Ook deze reeks gaat over zussen die op zoek gaan naar hun roots. Ik vond het wel een veel minder meeslepend boek dan de Zeven zussen, Rosalind is voor mij ook gewoon minder sympathiek. En waar ik in de Zeven zussen meestal het historische aspect heel fijn vind, is er dat in dit boek niet, waardoor het veel meer chicklit wordt.
Telt voor puntje 17 en 24.

De boekwinkel voor gebroken harten – Robert Hillman ***
Hoge verwachtingen, maar die werden niet ingelost. Het boek gaat over 2 mensen die allebei al heel wat miserie hebben meegemaakt en elkaar vinden. Maar waarom ze in hemelsnaam een koppel worden is me totaal onduidelijk.
Telt voor puntje 8.

Post voor mevrouw Bromley – Stefan Brijs ****
Nog een goeike om het kwartaal mee af te sluiten, want een aantal boeken van de laatste maanden konden me minder bekoren. Ik had al veel goed gehoord over Stefan Brijs en ik vond het inderdaad een heel mooi geschreven boek, waarin brieven van het front het uitgangspunt zijn om een verhaal te vertellen over alle emoties die komen kijken bij de oorlog.

Ik sta wel nog een beetje achter om aan mijn leesdoel van dit jaar te geraken, hopelijk brengt de zomer veel leestijd en -zin. Voor de Verbeelding Bookchallenge zit ik wel al in de helft. Hebben jullie nog aanraders?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Wat Lieze leest (2020 – 2)”

  1. Gevarieerde lijst! Obama heb ik na ongeveer de helft weggelegd. En bij de 7 zussen bij ik nu bij de Maan. Verder lees ik heel veel verschillende dingen, veel literatuur deels nederlands deels duitstalig. En echte aanraders… dat is moeilijk. Vooral ook omdat niet elk goed boek dat ik gelezen heb in het nederlands verkrijgbaar is. Eerlijk gezegd lees ik het liefst duitstalig, vermoedelijk omdat mijn omgevingstaal is. Veel leesplezier naast je bouwstress!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wow, veel gelezen hoor, naast werk en dat soort dingen. ‘De avond is ongemak’ vond ik ook verschrikkelijk. Ik leek destijds de enige, maar zie ’t nu bij steeds meer mensen, dat ze het toch niet geweldig vinden. En ja, Stefan Brijs. Wat kan die schrijven zeg.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik ga beginnen in het zesde boek van de Zeven Zussen. Tot nu toe vond ik het een leuke reeks, de boeken lezen ook zeer vlot. Voor daarna weet ik het eigenlijk nog niet…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s