Lieze heeft een doel

Achter de schermen

Omdat ik weinig te vertellen heb over fancy blogplanners en mooi ingerichte plekjes om serieus aan je blog te werken, maar jullie toch even achter de schermen van mijn blog wilde laten kijken, leek het me wel eens leuk om in de statistieken te duiken. Niet gewoon voor de cijfertjes, maar voor de opmerkelijke dingen die ik daar soms tegen kom.

Puur de cijfers, die maken eigenlijk niet zoveel uit. Natuurlijk vind ik het fijn dat er hier mensen meelezen, want het is de interactie die daar door ontstaat die bloggen voor mij zo waardevol maakt. Op het gebied van bezoekers en leesaantallen groeit mijn blog jaar na jaar. Daar doe ik niet echt bewust iets voor, maar door andere blogs te lezen, daar te reageren en al eens naar elkaar te verwijzen krijg je automatisch wat meer volk over de vloer.

Wat ik vooral verrassend vind om te zien, is uit welke landen er meegelezen wordt. België en Nederland staan uiteraard bovenaan in het lijstje. Maar in dat lijstje staan ook nog 34 andere landen! Wie er meeleest uit Zwitserland en Ierland, dat weet ik wel. Maar wie er uit China, Oekraïne of Israël meekijkt, dan vind ik al veel meer intrigerend (het is niet dat er veel vakantiegangers kunnen tussen zitten dit jaar veronderstel ik dan).

Juli is hier standaard de maand met de minste lezers, in augustus wordt dat dan weer ingehaald. Januari 2020 was de beste maand ooit, maar het was de dag ervoor, namelijk 31 december 2019 dat ik het best bekeken werd sinds ik besta. Jullie lezen hier het meest op zondag en zijn vroege vogels want bekijken mijn schrijfsels vooral rond 9 uur. Wanneer jullie hier ook terecht komen, bedankt om hier mee te lezen. Om te reageren, hier, op sociale media of in het echt. Om de dagdagelijkse beslommeringen te lezen, maar zeker ook de serieuze stukken. Om blij voor mij te zijn als er goeie dingen gebeuren en me op te beuren als ik het moeilijk heb. Want achter de schermen doet dat in ieder geval altijd deugd.

13 gedachten over “Achter de schermen”

 1. Ik heb echt heel lang vele blogs intensief gevolgd zonder ooit ergens te reageren. Gewoon als lurker. Goed voor de statistieken maar geen inbreng — want wie zat daar nu op te wachten?
  Sinds een jaar of zo reageer ik hier en daar (niet overal) als ik ergens iets van vind, en ik merk dat het gewaardeerd wordt. Dat bemoedigt ook om het wat vaker te doen!

  Like

 2. Leuk die statistieken. Ik lees je mee van over de grens (CH) maar China, Rusland etc zou bij mij toch het gevoel van controle door geheimdiensten geven. Brrrr. Ik wil je niet ongerust maken. Verder vind ik je blog leuk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk, zo’n kijkje in de statistieken van een ander. Ik ben ook altijd verbaasd als ik zie vanuit welke landen mijn blog allemaal gelezen wordt. Helaas gaat het soms ook samen met spam, dus ik heb er wel zo mijn gedachten bij…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s