Lieze leeft

Mijn alfabet

Mijn Over mij pagina werd alweer een hele tijd geleden geschreven. En ook al klopt die nog wel, toen ik bij Josefien haar alfabet zag, vond ik dat ook wel een leuke manier om nog eens wat dingen over mezelf te vertellen.

Annelies
Op de blog sta ik bekend als Lieze, maar mijn echte naam is Annelies. Gekozen door mijn papa destijds. Ik vind hem niet helemaal geweldig, misschien ook omdat het vroeger echt zo’n naam was waarmee je nooit alleen in de klas zat. Maar ik ga hem wel houden hoor.

Boeken
Geen verrassingen hier, want op mijn blog is ongetwijfeld al duidelijk dat ik graag lees.

Coach
Ik ben in mijn job vaak een coach voor mijn klanten. En ik heb in mijn leven ook al heel wat gebruik gemaakt van coaches. Soms vind ik dat een lastige gedachte, dat ik het niet gewoon alleen kan. Maar uiteindelijk is dat helemaal niet nodig en als mensen zich door mij laten coachen vind ik dat van hen ook niet raar, dus waarom zou dat omgekeerd wel zo zijn.

Doorgaan
Ik zal hier even in het midden laten of dat nu een goeie of een slechte eigenschap is van mij. Maar een doorzetter ben ik zeker wel. En iemand die wil doorgaan tot het in orde is.

Evening
De naam van het paard waar ik op de manege het liefst mee rijdt. Ik probeer er altijd goed op tijd te zijn, zodat ik haar kan kiezen. Je leert zeker nog dingen als je eens wisselt, maar een paard goed kennen vind ik ook wel fijn, want dan kan je weer aan andere dingen werken.

Feedly
Voor mij de manier om andere blogs te volgen. En ik heb er sinds kort ook een aantal dingen instaan die interessant kunnen zijn voor mijn werk. Al weet ik nog niet of het voor dat deel voor mij ook de beste manier is om informatie te sprokkelen.

Genuanceerd
Ik kan heel zwart wit overkomen, al denk ik dat dat vooral komt omdat ik nogal een sterke mening kan hebben. Maar voor mezelf leer ik tegenwoordig wel veer meer de rijkdom van nuance te zien. En wie weet slaat dat over naar anderen ook.

Herkenbaar
Voor mij 1 van de belangrijkste redenen om blogs te lezen en te schrijven. De herkenbaarheid die ik er in vind bij anderen en de herkenbaarheid die anderen vinden in wat ik schrijf en dat ook laten weten.

Intuïtie
Iets waar ik zo lang ben tegenin gegaan, dat de intuïtie die ik dacht te hebben eigenlijk helemaal niet klopte. Dus nu moet ik zo’n beetje ingaan tegen wat ik denk dat ik moet doen, om terug bij mijn echte intuïtie te komen. Ingewikkeld he.

Jane the virgin
Een vriendin raadde me al heel lang geleden aan om te kijken, maar ik deed dat niet omdat ik dacht dat ik het niet goed ging vinden. Toen ik er uiteindelijk toch aan begon, vond ik het zalig. Een lesje voor mezelf om niet te snel te oordelen dus.

Kempen
Je kan mij wel eens betrappen op de uitspraak: de Kempen zou eigenlijk een aparte provincie moeten zijn. Niet dat ik iets tegen Antwerpen heb, maar Antwerpen ligt toch wat ver van hier om er echt binding mee te hebben. En Kempenaars zijn echt een ander volg dan Antwerpenaars.

Loyaal
Als je een keer in mijn hart zit, dan ga ik door vuur voor jou. En dan geraak je niet meer zo makkelijk van me af, de meeste mensen in mijn leven lopen dus al heel wat jaren mee.

Mensen
Ik ben een mensenmens. Een extravert persoon die het leuk vind om met mensen te praten, ideeën uit te wisselen, verhalen te vertellen.

Netjes
Ik heb het graag opgeruimd en proper. Ik heb graag dat alles een eigen plekje heeft en dat dingen uit het zicht liggen (nu mijn lief daar nog wat meer in trainen). Clean desk op het werk is dan voor mij meestal ook geen probleem.

Ondernemen
Al 10 jaar werk ik met heel veel plezier voor startende ondernemers en ik blijf het ontzettend interessante materie vinden. Zeker nu ik zelf een ondernemer in huis heb. Of ik ooit zelf eentje zal worden, betwijfel ik. Ondernemend ben ik genoeg, ondernemer niet echt.

Pleaser
Als ik mijn grenzen overschrijd, dan is dat omdat mijn pleaser veel te hard aan het stuur zit. Wat gaan de mensen zeggen, weet je wel.

Quizzen
Bij gebrek aan meer inspiratie bij deze letter. Ik vind quizzen echt wel leuk hoor, als het zo een quiz voor het plezier is, met heel uiteenlopende categorieën. Want als het te moeilijk is en ik kan op bijna niks antwoorden, dan is de fun er al snel af. Ik ben trouwens degene die vooral goed is in de nutteloze (showbizz)weetjes.

Ros
Al heel mijn leven heb ik rode haren. Vroeger tegen wil en dank, nu vooral heel dankbaar voor. Heel veel mensen zijn jaloers op mijn haarkleur en alle kappers drukken mij op het hart om mijn haar nooit te verven. Op mijn 37 trouwens ook nog geen grijze haren te bespeuren.

Schrijven
Toch wel een van mijn grootste uitlaatkleppen denk ik. Vroeger was dat in mijn dagboek, nu hier op de blog. Hier dingen neerschrijven helpt me om inzichten te krijgen en soms zelfs ook om me te realiseren dat ik beter bezig ben dan ik zelf wel eens denk.

Thuis
Mijn favoriete plek, en ik heb ze helemaal zelf gecreëerd. Al is het ook wel tof om die plek te delen met mijn lief, want die voelt ook heel erg als thuis.

Uitzonderlijk
Meer en meer besef ik dat er altijd wel iets zal zijn. Ik hoor me wel eens zeggen dat als dit of dat achter de rug is, het rustiger zal worden. Maar dan komt er wel weer iets anders. Het is dus altijd gewoon roeien met de riemen die je hebt. Wachten tot het beter wordt of dat de omstandigheden ideaal zijn, heeft geen zin, want dan kan je blijven wachten.

Veelbelovend
Dit woord wil ik er graag in omdat ik wil geloven dat de toekomst veelbelovend is. Ook met het koffertje dat ik meedraag. Er kunnen nog altijd hele mooie dingen op mijn pad komen en zo wil ik dan ook vooruit kijken.

Wikipedia
Ik weet graag dingen en ben leergierig. Als ik dus over iets hoor of iets zie waar ik meer over wil weten, dan zal ik heel snel mijn telefoon bovenhalen om eens te Googelen hoe het juist zit. Hoera voor sites als Wikipedia.

Xyleen
Weet je niet wat dat is? Ik ook niet echt hoor, maar sinds ik samenwoon met een HVAC-technieker staan hier allerlei flessen en bussen met producten met van die exotische namen. Ik vertrouw er maar op dat geen daarvan kunnen ontploffen.

Yes
Ja, ik kan behoorlijk down zijn. Maar ik ben ook iemand die de dingen probeert aan te pakken en nadat ik in de put zat, ook wel weer op zoek gaat naar het positieve. En om ja te durven zeggen tegen dingen die me na aan het hart liggen.

Zero
Een verslaving zou ik het niet noemen, maar ik drink wel bijna dagelijks mijn light drankje. Ik verkies Cola Zero, maar vervang dat hier thuis door het smaakje van de SodaStream. En sinds kort ben ik ook echt fan van de Schweppes Virging Mojito Zero, lekker fris.

14 gedachten over “Mijn alfabet”

 1. Wat leuk dit! Misschien ga ik het idee wel van je overnemen. Wat je trouwens schrijft over dat je vaak denkt dat er rust komt en dan is er toch weer iets, vind ik heel herkenbaar. Deze week nog met een vriendin over gehad en ik vind dat best lastig. Mooi hoe jij daarover schrijft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahaha helemaal akkoord met dat van die aparte provincie! Ik ben niet van de Kempen, maar heb er wel vrienden en dan denk ik ook echt: huh, is dat Antwerpen? En ik denk niet dat wij samen moeten quizzen, want we zijn denk ik goed in dezelfde dwaze showbizzweetjes haha.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een tof idee met het alfabet,
  En knap knap om per letter
  echt iets leuks over jezelf te schrijven
  Is zo een hele persoonlijke kennismaking
  Ik kijk even of het iets voor mij is , vind het soms lastig om echt persoonlijk te worden /schrijven

  Like

 4. Leuk! Ik kan me bij veel dingen aansluiten hier. Schrijven als uitlaatklep, nuanceringen, herkenbaarheid, intuïtie… Check, check, check! Merci om te delen! Leuk format wel dit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een leuke blogpost! Fijn om zo nog wat meer over je te weten te komen, en ik merk ook enkele raakpunten.
  Dit bericht doet me denken aan een conceptbericht dat ik wellicht al jaren heb staan. ‘k Zal er toch eens werk van maken om het te delen :-).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s