Lieze heeft een doel

Verbeelding Book Challenge 2018 – update 3

07-bookchallenge

Een kwartaal waar de zomervakantie in zit, dat is altijd beter voor mijn leeslijst. En er zaten een aantal 5-sterren boeken bij!

5 sterren

De schaduw van de wind – Carlos Ruiz Zafon: Misschien eerder een dikke 4,5 maar wel een aanrader. Ik las het op aanraden van een vriend want had het anders niet dadelijk vast gepakt denk ik, maar heel graag gelezen. Er staan ook een aantal heel mooie quotes in over lezen en boeken.
Goed voor puntje 6: een boek van de Rory Gilmore leeslijst

Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay: Dit boek las ik in 1 dag uit. Ik vond het zonde dat ik moest gaan paardrijden, want ik wou eigenlijk gewoon verder lezen en wist al dat ik niet zou kunnen gaan slapen voor het boek uit was. 1 van de verhaallijnen sprak me wel iets minder aan, maar stoorde niet genoeg om niet super hard van dit boek te genieten
Goed voor puntje 30: een boek dat 3 puntjes combineert (meer dan 10 herdrukken, een boek met kinderen in de hoofdrol en een boek met een gevangenis)

The Great Alone – Kristin Hannah: Werd op Goodreads langs alle kanten aangeraden en terecht. Prachtig boek over Alaska en haar bewoners. Kristin Hannah schrijft voor mij echt veel meer dan chicklit, haar laatste boeken kropen telkens onder mijn vel.
Goed voor puntje 23: een boek over een alleenstaande ouder (weliswaar maar in een stukje van het verhaal)

4 sterren

Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman: Oh Eleanor, wat ben je confronterend : herkenbaar in een aantal dingen. Eleanor is alleen en laat uitschijnen dat ze helemaal ok is. En dat klopt eigenlijk niet. Waarschijnlijk daarmee dat het boek me zo aansprak.
Eventueel goed voor puntje 1, dat ik eerder al afvinkte.

Verloren grond – Murat Isik: Ook weer iets heel anders dan ik normaal zou lezen, maar blij dat ik het een kans gaf. Het was best wel een hard boek van tijd tot tijd, maar ik denk wel dat het er echt zo aan toe gaat en dat het dus paste in het boek.
Eventueel goed voor puntje 21, dat ik eerder al afvinkte.

Noord – Sien Volders: Een debuut waar ik overal heel veel goede dingen over hoorde en terecht. Alleen het einde vond ik wat rommelig en de epiloog niet nodig, maar tot aan de laatste 20 pagina’s wel een goed boek.
Goed voor puntje 29: een boek dat je volledig buitenshuis leest

Drie versies van ons – Laura Barnett: Boeken waarin verschillende versies van eenzelfde verhaal verteld worden die bepaald worden door een speling van het lot, ik lees dat wel graag. Zo ook deze over Jim en Eva. Het zet me dan vooral aan het denken hoe dat in mijn leven zou zijn.
Goed voor puntje 19: een boek waar tijdreizen in voorkomt (ik interpreteer tijdreizen dan heel vrij, maar ik mag dat van mezelf)

Het eeuwige leven – Matt Haig: Een boek over iemand die al eeuwen leeft en dus heel wat dingen uit de geschiedenis heeft meegemaakt. Ik vond een bepaalde twist naar het einde toe wat minder, maar voor de rest heel graag gelezen, net omwille van de geschiedenis.
Goed voor puntje 17: een boek met een mythologisch wezen (want 5 eeuwen leven lijkt me echt wel een mythe)

3 sterren

Denk me weg – Adam Haslett: Misschien eerder 2,5 sterren want soms vond ik het toch moeilijk om door te komen, maar het hing er vooral af welk personage aan het woord was. Het boek draait om hoe depressie op een familie drukt en dat is wel een interessant thema, maar niet vlot genoeg geschreven voor mij (wat misschien de bedoeling van de schrijver was.
Goed voor puntje 10: een auteur met dezelfde initialen

De schipper – Devin Murphy: Gewetenskwesties in de oorlog en de oorlog op zee, dingen die niet zo vaak gebruikt worden in een roman denk ik. Dat het geprobeerd wordt, vond ik wel goed, maar ik vond het verder niet zo heel goed geschreven, het koste wat moeite om er door te geraken.
Goed voor puntje 22: een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt

2 sterren

Hoe ik talent voor het leven kreeg – Rodaan Al Galidi: Dat het goed is om te kunnen lezen hoe een asielzoeker leeft in een opvangcentrum en hoe slecht het systeem soms in elkaar zit, daar kan ik mee akkoord gaan. Maar dit boek is te lang en te onsamenhangend om mensen hier mee kennis te laten maken. Ik had misschien te hard een happy end verwacht, maar eigenlijk zit er zelfs geen verhaal in vind ik.
Goed voor puntje 3: een boek met een typografische cover

Arthur & George – Julian Barnes: soms moet een schrijver kiezen wat hij in een boek steekt en dat kan niet altijd alles zijn. In dit boek wil de schrijver net iets te hard laten zien hoe goed hij zijn onderzoek heeft gedaan, waardoor het zowel een volledige biografie van Arthur én van George wordt en dan nog eens moet vertellen wat hen samenbracht. En na zoveel woorden voelde ik eigenlijk nog altijd voor geen van beiden echt sympathie.
Eventueel goed voor puntje 27, dat ik eerder al afvinkte.

In Extremis – Tim Parks: Dat een mens gedachten heeft die alle kanten uitgaan als zijn moeder sterft, dat begrijp ik als de beste. Om ze te hebben is 1 ding, om ze te lezen is iets anders. En de stukken over anale massage, ongelovigheid en bedrog zullen wel een analogie geweest zijn voor iets, maar ik begreep ze niet. Moeite moeten doen om het uit te lezen (want ik verplicht mezelf nog altijd om dat te doen)
Goed voor puntje 14: een boek met een X in te titel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s