Lieze checkt in

Lieze checkt in #186

Lieze checkt in

Ik ben een fan van thuiswerk als het kan, maar zo elke dag, dat hoeft nu toch niet echt van mij als deze crisis over is. Ik zeg wel eens dat ik geen goeie zelfstandige zou zijn omdat ik echt nood heb aan collega’s en dat wordt nu allemaal maar bevestigd.

Waar sommige mensen nu zonder werk zitten, is het bij ons op het werk super druk. Uiteraard zijn er heel veel ondernemers die nu hulp en advies nodig hebben. Sinds vorige vrijdag kregen we al meer dan 28 000 telefoontjes. We helpen natuurlijk waar we kunnen en mijn begeleidingen doe ik digitaal voor degenen die willen. Ik merk dat het wel niet zo simpel is om mijn dagelijks werk gedaan te krijgen. Concentreren op rapporten schrijven bijvoorbeeld is moeilijk, gezien de situatie, omdat er veel onderbrekingen door telefoon zijn en door toch heel erg het nieuws te willen volgen. Lijkt me normaal, dus ik probeer gewoon mijn best te doen.

Floppers

* Ik heb mij door heel dat Coronavirus een keer niet van mijn beste kant laten zien, bij de bank. Al blijf ik vinden dat mijn kwaadheid volledig terecht was en dat ze mij compleet in de kou hebben laten staan met iets, maar de persoon aan de andere kant van de telefoon heeft het moeten ontgelden en dat had ik misschien wel anders kunnen aanpakken.

Toppers

* Op mijn bouwwerf wordt nog gewerkt. Aangezien mijn aannemer met zijn zonen werkt, die nu werk aan het doen zijn waar ze perfect wat afstand houden en uiteraard in de buitenlucht bezig zijn lijkt me dat ook nog wel verantwoord. Ook de dakwerker gaat gewoon nog komen, als hij aan hout geraakt. Hij werkt alleen dus ook daar geen probleem met social distancing.
Ik snap dat sommige mensen liever zouden willen dat alles plat gaat en we iedereen binnen opsluiten, maar anderzijds probeer ik toch ook wat aan de economie te denken en die mensen hun inkomen niet te ontnemen.

* De dankbaarheid van klanten is groot. Omdat ze geholpen worden met een vraag, omdat ze hun afspraak online kunnen doen, omdat we dag en nacht beschikbaar zijn, omdat we workshops via webinar organiseren. We doen ons best om mensen nog steeds zo goed mogelijk te helpen, ook nu het moeilijk is en ze niet tot bij ons kunnen komen.

* Een vriendin van mij heeft een supermarkt. Daar werken ze uiteraard ook nog heel hard. Ze zit zelf vast thuis met zieke kindjes, net nu het alle hens aan dek is om alle leveringen in de winkel te krijgen. Nu ik toch eventjes 4/5e werk ging ik vrijdag helpen in de winkel met rekken vullen. Uiteindelijk was het een win-win situatie: ik kon mijn steentje bijdragen en iets nuttig doen, en tegelijk had ik mijn bezigheid en zag ik toch nog wat mensen.

Kleine gelukskes
* de zon schijnt dus even een wandelingetje maken of aanschuiven bij de winkel is geen straf
* Skypen met de beste vriendin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 gedachten over “Lieze checkt in #186”

 1. Super lief dat je je vriendin geholpen hebt! Mooi gebaar :) Kan me inbeelden dat het aanpoten is als je in een supermarkt werkt (of er een hebt) net zoals bij jou op het werk. Bij ons was het ondanks de vele mensen die werkloos zijn geworden eigenlijk vrij rustig aan de telefoon.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat je bouw niet stilligt. Ik heb geen idee wat er op die van ons nog gebeurt. Grote werf – grote aannemer – onderaannemers.. ik vrees dat corona voor ons wel eens voor vertraging zou kunnen zorgen. Maar dat is op zich geen ramp, we zien wel.

  Like

 3. Wat lief van je dat je je vriendin uit de nood helpt! Want als het al zo druk is en je zet dan nog een extra vrije dag om in werk, daar heb ik respect voor! Knap!

  Like

 4. De creativiteit van mensen, de wil om te helpen en om toch te blijven werken op de een of andere manier is vaak hartverwarmend eh.

  (en ja hoeraaaa dakwerkers blijven werken…belangrijk voor mijn job dan weer ;) . Er zijn bouwhandelaren trouwens weer aan het opengaan die eerst toe waren dus dat is positief voor jouw bouw).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s