Lieze leeft

Als je hier kon binnen gluren

Aangezien er nog bijna nergens raambekleding hangt in huis, kan je op sommige plaatsen nog ongegeneerd binnenkijken. Uiteraard hangt er wel folie op de ramen van de doucheruimte en de badkamer, voyeurs heb ik nu ook weer niet nodig, maar in de andere ruimtes dus nog niet. Maar wat zou je nu zien als je zou binnen gluren? Dat is iets wat een aantal bloggers al eens vertelden en ik volg in hun voetsporen.

Als je bij mij naar binnen zou kijken, dan zou je zien dat…

 • er binnen bijna even veel zand ligt als rond het huis. Doordat de tuin nog niet is aangelegd, is het echt niet te doen om al het zand mooi buiten te houden, zelfs niet al probeer ik het heel hard. Een vent die al eens met zijn werkschoenen durft binnenkomen helpt ook wel niet.
 • een deel van het huis al wel geschilderd is en een deel nog niet. Voorlopig alles in het wit. Behalve dan 1 muur in de kamer van de plusdochter, die is knalroze. Voor de living en de slaapkamer heb ik ook nog wel een accentmuur in gedachten, want alles wit zoals ik eerst eventueel wel van plan was is misschien toch een beetje te kil.
 • mijn bureau aan de voorkant van het huis zit. Bij thuiswerk maakt dat dat je af en toe je werk moet onderbreken om je hand even op te steken naar de buurman of de postbode. Zo leer je natuurlijk de buurt ook een beetje kennen.
 • de televisie hier best veel opstaat. Tijdens het werken niet, maar als ik alleen thuis ben dan vind ik het wel fijn om wat gepraat op de achtergrond te hebben. Al kies ik tegenwoordig vaker voor muziek of eens een podcast om op te zetten in plaats van de tv. Zo kan ik toch wat bewuster kijken als ik hem wel opzet.
 • er ook in de zomer een stapel dekentjes naast de zetel ligt. En ja, ik gebruik die ook op zomeravonden geregeld (zeker als het zomeravonden zijn zoals dit jaar). Ik vind dat gewoon knusser om in de zetel te zitten.
 • er altijd wel ergens een stapeltje boeken ligt. Momenteel heb ik er maar 3 bij van de bib, maar vaak zijn er dat een pak meer. Ik moet toch zorgen dat ik nooit zonder leesvoer kom te vallen.
 • het grootste meubelstuk in de living een vleugelpiano is (een halve vleugel om precies te zijn). Die kwam in huis toen mijn vriend bij mij kwam wonen. In zijn vorige huis stond ze verstopt in de garage, maar dat is toch echt zonde. Dus hier heeft ze een dankbaardere plek gekregen.
 • dat de droogkast hier vaak draait en als er al een wasrek staat, dat ergens in het midden van de living is. Was buiten drogen is gewoon niet zo’n goed idee met al dat zand hier buiten. En nu ze hiernaast ook nog eens aan het bouwen zijn, durf ik al helemaal geen propere was meer buiten te hangen, want lang zou die niet proper blijven denk ik.
 • ik soms rare bewegingen sta te doen in het midden van het huis. Dan ben ik met mijn oefeningen voor de kinesist bezig. De werkmannen hiernaast zullen al wel eens raar opgekeken hebben, maar kom.
 • hier bijna elke week een wagentje van Foodbag stopt. Nu ik wat op mijn energie moet letten is dat echt zo handig. Niet hoeven nadenken wat we elke dag gaan eten en minder tijd in de supermarkt nodig. Ik leer er ook van bij en dat is al bijna elke keer super lekker geweest.

Is er bij jullie iets wereldschokkends te ontdekken als ik eens door het raam kijk?

13 gedachten over “Als je hier kon binnen gluren”

 1. Wij hebben ook héél lang geen gordijnen gehad, en ik herinner me nog goed dat er vlak na de bevalling van Juliette werd gewerkt bij onze buren. Ze waren een zwembad en poolhouse aan het zetten, en de mannen op het dak van het poolhouse zullen ook wel eens raar gekeken hebben… Onze leefruimtes zijn wel weg van de straat, dus als we de deuren (die we ook pas laat hadden) dicht doen, hebben we vrij veel privacy.
  Superleuk, die piano! En wat kleur betreft ben ik het ook wel met je eens: wit is maar zo wit… Het is alleen best een klus om in een nieuwbouw te verven, met al die voorbereidende werken.
  En hier ook helemaal team ‘dekentje in de zomer’ en ‘nooit te veel boeken’ :-).

  Like

 2. Wij laten onze gordijnen open aan de straatkant om maximaal licht binnen te krijgen én omdat we het fijner vinden dat we effectief naar buiten kunnen kijken. Maar dan heb je dus idd dat mensen al eens binnen gluren (zit er niet mee in want ik doe dat ook graag bij anderen :D). Bij ons staat de tv ook echt vaak op, om dezelfde reden eigenlijk. En hier is het héél rommelig. Onze salon is aan het straatraam en dat is eigenlijk ook gewoon een soort van groot park voor de baby waar al zijn speelgoed op de grond ligt. Ook hier altijd zand of hondenharen tot grote ergernis.
  En amai, zalig die piano! Dat wil ik ook graag in huis maar dan misschien geen (halve) vleugel want veel plaats hebben we daar niet voor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij mij kan je letterlijk wel binnenkijken want ik heb alleen overgordijnen om te verduisteren. Maar ik heb wel ook een voortuin, dus lopen voorbijgangers niet direct naast mijn raam. Ik ben de enige in de straat die geen glasgordijnen of iets dergelijks heeft hangen, maar ik wil dat niet omdat ik veel licht binnen wil halen en omdat ik ongestoord vanuit mijn zetel van mijn voortuin wil kunnen genieten. Mijn straat is bovendien ook geen straat waar massa’s mensen rondlopen. Mijn ervaring is overigens dat de meeste mensen niet binnen kijken als ze passeren. Het lijkt wel of ze dat niet durven. Ik doe dat zelf net wel als ik door de straten wandel. Natuurlijk ga ik niet met mijn neus tegen de ramen gedrukt staan loeren, maar ik probeer toch een blik te werpen op de interieuren van de huizen en appartementen waar ik passeer.
  De mensen de wel bij mij binnen kijken, zien vooral veel planten, als het licht brandt ook een grote boekenkast en mijn tv. En als ik thuis ben zien ze me in de zetel hangen.

  Like

 4. Wat een fijne post! Wij wonen op een hoek waar nogal veel wandelaars voorbij komen en doordat er nog geen haag staat kan je zo naar binnen kijken in onze leefruimte. Daar zie je vooral veel speelgoed van Tuur liggen en verder veel planten, onze keuken en woonkamer :-)

  Geliked door 1 persoon

 5. Onze gordijnen zijn weggehaald sinds de schilderwerken in de lente… en ik had gedacht dat ik er intussen eindelijk nieuwe zou besteld hebben maar kijk, een half jaar later… :-D
  Vorig jaar toen we nog middenin een bouwwerf zaten lag het hier ook altijd vol zand… ondanks drie deurmatten en schoenen uitdoen aan de deur enzovoorts. Het is er niet op gebeterd sinds we eenden hebben en dus weer of geen weer hun ren in moeten (en dus vaak in de modder/het vuil staan) om eten & water te geven. Ja kijk :) :)
  Als je eens door het raam komt gluren, dan best op de dag voor of na dat onze poetsman komt, dan kunt ge tenminste iets zien tussen alle rommel door!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s