Lieze leeft

Beroepsmisvorming

Elke maand lees ik op het werk heel wat businessplannen. Ik moedig mensen aan om hun plannen op papier te zetten omdat je pas kan bereiken wat je wil als je duidelijk weet waar je heen wil. En omdat je de dingen kan concretiseren. En omdat het je inzichten kan brengen. Mijn klanten dromen van een eigen zaak en aan zoiets belangrijk begin je toch niet zonder voorbereiding.

Zelf heb ik nog nooit een plan geschreven. Ik heb dan ook geen ambitie om een eigen zaak te beginnen. Maar ik heb ook geen plan voor mij leven. En bij het lezen van een artikel over ‘Vind je richting.’ bedacht ik me net dat het misschien hoog tijd wordt om dat wel eens te doen. Want misschien brengt dit voor mij dan ook richting en inzicht.

Volgens mij kan je zo’n ondernemingsplan perfect toepassen op je leven. Leven is immers een hele onderneming. Ik wil er in geloven dat we hier zijn met een reden. En dat waarom is de basis van de keuzes die ik maak, mijn missie dus. Ik heb doelen in mijn leven en wil nadenken over hoe ik die doelen kan bereiken. Zo schrijf ik mijn eigen visie en strategie. In het leven kom je verschillende mensen tegen en is het geven en nemen. Ik geef liefde aan mijn ‘klanten’, maar krijg van mijn familie en vrienden ook heel wat liefde en vriendschap die zij leveren. Ik kan dus marktonderzoek doen naar met wie ik me wil associëren om van mijn leven een succes te maken. En hoe wil ik me dan in de wereld zetten: wat heb ik te bieden, verwacht ik er iets voor terug en hoe stel ik me open naar mensen? En als ik het nuchter wil houden, kan ik zelfs gaan kijken naar de centjes die ik nodig heb om mijn dromen waar te maken.

Want als ik overtuigd ben van wat ik te bieden heb en wat ik daarmee wil betekenen, dan wordt mijn levensonderneming een gigantisch succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s