Lieze leeft

Radio Gaga

Eerst was het lezen van Libelle al een teken dat ik ouder word, nu komt er nog bij dat ik tegenwoordig ook Canvas meer en meer kan appreciëren. In het voorjaar waren er al pareltjes als ‘Twintigers’ en ‘De werkende mens’, maar deze week hebben ze zich helemaal overtroffen met ‘Radio Gaga’. Waw, wat een prachtig mooi, echt, ontroerend programma. En gewoon zo prachtig in zijn eenvoud. Twee mannen die twee dagen lokale radio gaan maken, meer is het niet. Het zijn vooral de plaatsen die ze uitkiezen die het bijzonder maken. Deze week zaten ze in het revalidatiecentrum. En dan krijg je te zien hoe ongelooflijk sterk de mens kan zijn hoe graag mensen elkaar zien en hoe belangrijk de kleine dingen zijn.

Volgens mij heeft niemand die het gezien heeft, het droog kunnen houden bij het nummer van Dana Winner.  Ik vond het zo’n mooi en puur moment. Het deed me ook heel erg denken aan mijn papa, het stille water die amper over zijn gevoelens praat, maar na de dood van mijn mama toch heel mooi zei dat 33 jaar getrouwd zijn gewoon te kort was geweest.

Ik ben alvast heel erg fan van het programma en kijk volgende week weer. En als je vanavond als het onweert of morgen bij het wisselvallige weer in de zetel kruipt en échte televisie wil zien, dan is dit programma eentje om het 40 minuten heel stil te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s