Lieze leeft

Marie Kondo is er niks tegen

Overlaatst schreef Sofie van Perfect day for a picnic een blogpost over opruimen en hoe ze ooit wel de titel van Prinses netjes kreeg, maar die eigenlijk niet verdiend. Ik lees van graag dingen over organiseren, opruimen en dergelijke. Maar terwijl Sofie zichzelf de nachtmerrie van organising queen Marie Kondo voelt, heb ik vaak het gevoel dat ik nog weinig van haar kan leren. Ik ben namelijk nogal goed met time-management, opruimen, minimaliseren en al die dingen. Ik heb het slimme organising boek, maar toen ik het uit had, merkte ik dat ik al die tips al toepas.

Ik ben natuurlijk niet perfect. Maar opgeruimd is wel de term die je kan gebruiken voor mijn huis. Ik ben nogal goed in dingen weggooien. Als ik vind van iets dat ik het niet meer nodig heb, dan kan het niet snel genoeg mijn huis uit zijn. Als één van de enigen op kantoor slaag ik er in om het clean desk principe vast te houden (al komt dat ook wel door het feit dat ik niet altijd op hetzelfde kantoor werk en dus vaak dingen mee moet nemen van het ene naar het andere). In mijn inbox zitten maximum zo’n 20 mails.

Picsart2016-10-5--19-34-34

Ik ben alleen niet zo slim geweest om er een boek over te schrijven…

4 gedachten over “Marie Kondo is er niks tegen”

  1. Ik ben stikjaloers. Je bent net als mijn zus, die is ook zo netjes. Maaaar: mijn mailbox valt ook best mee, op het werk dan toch. Alles netjes in mappen en meestal max. 40 mails in mijn inbox. Ik krijg er elke dag minstens 100 dus ik vind 40 een prestatie. Mijn privémails zijn dan weer een rommeltje, maar daar gooi ik principieel niets weg. Ik ben maar wat blij dat ik alle banale mailtjes van mijn mama nog heb.

    Like

  2. OMG, dat is een talent. Ik begin zelf wel in te zien dat sommigen daar meer aanleg voor hebben dan anderen. Mij kost het ongelooflijk veel moeite om de zaken op orde te houden, het zit gewoon van nature niet zo in me. Sofie, we kunnen elkaar de hand schudden.

    Like

  3. Ik leef sinds een jaar of 4-5 minimalistisch. Eens op een dag 20 zakken en dozen met spullen weggedaan en nu is ons huis ‘leeg’ en nooit rommelig. Opruimen hoeft haast niet eens meer omdat we niks hebben om rommel mee te maken :P Heerlijk die rust in je hoofd! En inderdaad, ik denk ook altijd, ik had toentertijd meteen een boek moeten schrijven of een blog beginnen want het wordt nu ineens populair haha

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s