Lieze heeft een doel

Life improvement tag

Award - tag

Een tijdje geleden introduceerde Linda van Streets ahead haar eigen tag. Linda schrijft over productiviteit en georganiseerd zijn en aangezien ik hier vorige week nog aan het stoefen was over hoe goed ik daar ook in ben, wou ik ook haar tag nog even invullen. Als je ook zin hebt om hem in te vullen, ga je gang en vergeet niet van Linda even iets te laten weten. Daar gaan we.

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven? Eigenlijk zijn dat de hele gewone dingen: de liefde van mijn leven tegenkomen, mama worden, een eigen huis hebben en met veel goesting mijn job blijven doen. Ik heb nu al heel wat dingen om gelukkig te zijn, maar er mogen er dus nog een aantal blij.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom? Door te proberen zoveel mogelijk in het nu te leven en niet te zitten wachten tot de dingen die ik nog wil er zijn voor ik gelukkig kan zijn. Niet altijd makkelijk als je zoals ik heel ongeduldig bent en soms toch wel een beetje het gevoel hebt van in de wachtkamer van het leven te zitten.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken? Mijn lijst met doelen vinden jullie hier. Wat me op dit moment vooral bezig houdt is me letterlijk terug wat beter in mijn vel voelen en de overtollige kilo’s kwijt geraken. Een nieuwe liefde vinden zou heel fijn zijn, maar zie ik niet echt als een doel want dat heb je nooit echt helemaal zelf in de hand.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen? Vooral zelf weten wat je wil. Ik hoor het me elke week zeggen tegen mijn klanten: je kan pas ergens geraken als je weet waar je naartoe wil. Geldt dus niet alleen voor zakelijke doelen, maar ook in het dagelijkse leven.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst? Eigenlijk doe ik dat heel weinig. Dingen waar ik echt aan moet denken, schrijf ik in mijn agenda, maar vaak hoef ik daar zelfs niet naar te kijken. Op het werk moet ik uiteraard wel naar mijn agenda kijken en plannen. Daar werk ik veel met OneNote om al mijn klanten op te volgen.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode? Door zoveel mogelijk terug te grijpen naar mijn overzicht en mijn agenda. En door af en toe eens goed te ventileren zodat de stress van me af is en ik weer door kan.

Wat is jouw #1 planning tip? Vroeger zei ik wel eens dat een dag maar 24 uur had, en toen antwoordde ooit iemand: nee minder want je moet ook slapen. En dat klopt natuurlijk. Vooral beseffen dat je niet alles tegelijk kan doen en dat je het gewoon één voor één moet aanpakken en zien hoe ver je komt. Vaak is dat verder dan je zelf zou denken.

Wat is jouw ochtendritueel? Hangt een beetje af van waar ik die dag werk. Mijn ontbijt en lunch zet ik meestal de avond op voorhand al klaar. Zeker als ik de trein moet halen. Als dat niet zo is, dan kan ik iets rustiger de tijd nemen. Ik ben nogal fan van snoozen, maar eigenlijk is dat vergif dus ik probeer het af te leren.

Waarvan krijg je energie? Waarom? Van contact met andere mensen, zeker de mensen die ik graag zie (de anderen kunnen ook al wel eens wat veel energie vragen). Maar ook schrijven geeft me energie, dan kan ik mijn ei kwijt.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown? Eens goed roepen kan wonderen doen.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom? Toen ik echt begon te lezen rond persoonlijke ontwikkeling, las ik veel van Louise Hay. Maar het moeten daarom geen boeken zijn over dat bepaalde thema, een roman kan me vaak ook heel erg raken en doen nadenken over dingen.

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom? Hierop moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik kijk wel veel series, maar dat is dan echt puur ontspanning en veel minder om me te laten inspireren of bij te leren.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom? Een van de eerste blogs die ik begon te lezen en die ik nog altijd graag lees en inspirerend vind, is die van Marion. Ze zal zichzelf misschien niet zo inspirerend vinden, maar dat is dan volledig onterecht. Ook Noelle van PaperAirplanes schrijft voor mij heel herkenbare dingen.

Jullie nog leuke productiviteitstips of inspirerende films die ik zeker moet zien?

4 gedachten over “Life improvement tag”

 1. Zit ik aandachtig dit artikel te lezen, maakt mijn hart ineens een sprongetje. Dank je wel. Dat doet me best wat, want het is juist iets wat ik graag wil bereiken met mijn blog; anderen inspireren.

  Proberen te leven in het nu is een hele goeie. Ik ben een beetje gedwongen tegenwoordig om dat te doen en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Het maakt mijn leven minder stressvol en gemakkelijker te overzien. Nu is dat in mijn geval (zonder werk) ook iets makkelijker dan voor jou. Jij zult toch een stukje planning erin moeten houden, maar ook dan is het denk ik heel erg goed om zoveel mogelijk bij de dag te blijven. Leuk om te lezen over jou.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey wat super lief, zie ik ineens mijn naam voorbij komen :) En insgelijks – veel van jouw blog posts vind ik vooral leuk omdat ze mij persoonlijk aanspreken. Jouw bio rechtsboven zou ook zomaar bij mij kunnen staan (behalve adviseur voor starters – hoewel ik vanaf juni zélf een starter ben).

  Ik ben in mijn werk heel erg bezig met productiviteit, dat moet als projectmanager wel. Je bent er constant mee bezig je projecten te managen, wat natuurlijk ook inhoudt zo productief mogelijk te zijn om op die manier tijd én geld te sparen. Ik werk thuis altijd het productiefst, omdat ik dan weinig afleiding heb van andere mensen en ook mijn tijd zo heel efficient kan indelen. Ik cluster mijn taken bijvoorbeeld heel graag. Check bijvoorbeeld op bepaalde tijden mijn mail en ga niet de hele tijd heen en weer naar mijn mail. Als ik iets aan het schrijven ben wil ik dat ook meteen af hebben, want het switchen tussen 2 taken neemt op zichzelf al veel tijd in beslag. Verloren tijd!

  Verder ben ik een bullet journal begonnen. Ik wil op die manier mijn leven structureren als ik straks alleen nog maar vanuit huis ga werken en daarbij ook het huishouden op me ga nemen. In een bullet journal kan je ook nog eens creatief zijn. Hele fijne combinatie!

  Geliked door 1 persoon

 3. Super leuk dat je de tag hebt ingevuld! Mooie antwoorden ook, inderdaad waar dat je voor het behalen van doelen eerst moet weten wat je precies wilt bereiken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s