Lieze heeft een doel

22 voor 33

Voor 2016 maakte ik geen nieuw vision board (de verkoop van tijdschriften in januari zal dus drastisch dalen ten opzichte van vorig jaar), maar ik besliste wel om op een andere manier doelen te stellen voor wat komt. Dit jaar word ik namelijk 33. Ik vind het wat oud beginnen klinken, maar ja, het zit er toch aan te komen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik nog graag wil gedaan hebben voor mijn verjaardag (die er pas eind oktober aankomt, dus nog wel even tijd). Ik deel ze graag met jullie, al was het maar voor de sociale controle.

1. iets naaien: ik blijf het elk jaar opnieuw zeggen, ik wil leren naaien. Of nee, de aanzet is ooit al wel gemaakt, maar daarna deed ik er nog amper iets mee. Dus dit jaar wil ik echt iets naaien. De machine staat klaar, er ligt zelfs stof en het Grote Singernaaiboek kreeg ik 3 jaar geleden met Kerstmis. Alle ingrediënten zijn er dus om dit tot een goed einde te brengen.

2. leren van mijn achternaam te zeggen: klinkt misschien gek, maar met een collega in hetzelfde team die mijn voornaam deelt, kan je je wel voorstellen dat dat aan de telefoon voor heel wat verwarring kan zorgen. Aangezien ik lang de enige was, vergeet ik nog steeds dat het ondertussen veel duidelijker zou zijn als ik zowel mijn voornaam als achternaam zou zeggen. Met een nieuwe collega die in januari start en die dan weer mijn achternaam deelt, zal het er wel niet makkelijker op worden.

3. een stapje zetten voor mijn eigen huis: ik droom al lang van een eigen huis bouwen. Er waren een aantal jaar geleden al wat concretere plannen, maar toen liep mijn relatie mis en werden die plannen weer opgeborgen. Dit jaar wil ik er graag terug een stapje in zetten, hopelijk met het nieuwe vriendje.

4. regelmatiger bloggen: vorig jaar startte ik met mijn blog om een uitlaatklep te hebben. Die heb ik nu wat minder nodig, maar bloggen bevalt me wel. Ik wil er wel wat meer regelmaat in krijgen. Mijn laatste kerstcadeau was een blogboek, dus ik ga ongetwijfeld heel wat bijleren op dat vlak.

5. mijn sportkaart opgebruiken: Jullie ook zo’n goede voornemens in september? Ik in ieder geval wel, dus ik kocht een sportkaart met het maximum aantal beurten. Ondertussen zijn we januari en ik heb er welgeteld 6 opgebruikt… Ze is gelukkig nog een tijdje geldig, dus maak ik opnieuw goede voornemens.

6. boeken lezen: ik ging in 2015 voor het eerst sinds lang nog eens naar de boekenbeurs en liet me volledig gaan. Er ligt dus een mooie stapel boeken te blinken. Nu nog lezen…

7. vijf kilo afvallen: Of stiekem nog een paar extra, sinds ik op 1 januari op de weegschaal heb gestaan. Ik ben een beetje te zwaar momenteel. Uit eten met het nieuwe vriendje, onregelmatige werkuren en dan nog de eindejaarsfeesten en de weegschaal was niet meer lief voor mij. Ik heb wel de perfecte motivatie: mijn zusje trouwt in de zomer en ik wil strak op de foto’s staan.

8. een digitale detox: hoe ik dat precies wil invullen weet ik nog niet, maar ik betrap me er op hoe verslaafd ik soms ben aan mijn gsm, dus ik wil eens kijken hoe ik dat wat kan minderen.

9. meer foto’s nemen: nog zo eentje die al een tijdje meegaat, maar die ik nu echt wil waarmaken. Meer aandenkens voor mezelf, maar misschien ook iets voor hier op de blog. Ik kan al beginnen met een nieuwe banner.

10. mijn fiets terug bovenhalen: er was een tijd dat ik de fiets nam als ik dichtbij op kantoor kon werken of als ik naar het station moest. Allebei super dichtbij, maar dan word je lui en neem je ineens toch de auto omdat er altijd wel een excuus is om die te nemen in plaats van de fiets. Geen excuses meer, mijn stalen ros staat klaar.

11. receptjes proberen: een hele map heb ik al, met receptjes die ik ooit heb uitgescheurd. Ze zien er allemaal lekker en doenbaar uit, dus ik wil ze wel eens maken, maar uiteindelijk maak ik toch vaak hetzelfde en blijven de receptjes in mijn map zitten. Ik wil nu eens proberen om elke week een keer zot te doen en eens iets nieuws te proberen.

12. online cursussen afmaken: ook zoiets dat altijd leuk klinkt, online challenges of cursussen die je vanuit je luie zetel kan volgen. Ik vind het altijd tof in het begin en dan heb ik weinig tijd en laat ik ze links liggen. Mijn mailbox heeft een mapje ‘inspiratie’ dat uitpuilt van de oefeningen en uitdagingen. Tijd om er eens werk van te maken, want ik voel een soort van onrust als ik ze niet zou afmaken.

13. Mentos in Cola Light gooien: wie het kleine niet eert… hoe  onnozel ook, het staat op mijn bucket list, dus het moet er ooit van komen.

14. een nieuwe traditie starten: ik denk aan aperitieven met het vriendje op vrijdag om het weekend fijn te starten. Maar misschien blijkt het doorheen het jaar wel iets anders te worden.

15. Voor mezelf iets van wellness boeken: ik heb nog nooit mijn nagels laten doen, een gelaatsverzorging gehad of met mijn voeten laten spelen. Ooit al wel een massage gehad, maar dat was een cadeautje. Dit jaar wil ik het mezelf eens gunnen.

16. kleuren: ze nemen bijna een aparte afdeling in in de boekhandels, de kleurboeken voor volwassenen. Ik heb er eentje. Een hele simpele, niet zo één met ingewikkelde mandala’s, want geef toe, de kleurboeken voor kinderen zijn toch stiekem veel leuker dan die voor volwassenen. Nu gewoon nog kleuren.

17. terug in mijn leuke zomerbroek passen: hangt een beetje samen met doel nummer 7, maar kilo’s zeggen niet alles. Ik heb een turquoise broek voor de zomer, lekker fleurig, maar ik pas er niet meer in. Hopelijk over een aantal maanden wel terug.

18. minder frisdrank drinken: in de krant stond te lezen dat Belgen veel te veel frisdrank drinken en dat we zouden moeten halveren om gezond(er) te zijn. Ik bezondig me hier ook vaak aan. Wat de limiet per jaar was, kan ik me niet meer herinneren, maar het kwam neer op zo’n 125 ml per dag. Ik doe mijn best.

19. Louise Hay boeken lezen: een aantal jaar geleden ging ik aan de slag met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay. Ik kocht daarna ook een aantal andere van haar boeken, maar het lukt me maar niet om ze uit te lezen. Misschien ben ik er dit jaar wel klaar voor.

20. vaker soep maken: vaker is in dit verband niet zo moeilijk, want ik maak echt zelden soep. Maar wat dacht je, in die map met receptjes zit ook wel wat dat hier voor kan dienen.

21. bloed geven: niet meer op de bucket list want ooit al gedaan, maar dan mee gestopt door wat dingetjes met mijn gezondheid. Nu wil ik de draad weer oppikken.

22. vrijwilligerswerk doen: en dan echt iets actief dat andere mensen helpt. Ik ben al wel vrijwilliger bij een vereniging, maar dat is activiteiten organiseren. En ik schenk ook wel eens iets aan het goede doel. Maar nu wil ik dus ook iets actiefs doen voor een kansengroep. Nog even uitzoeken wat het precies zal worden.

Wow, beetje lange blospost geworden. Proficiat als je hem hebt uitgelezen. Zo heb ik in ieder geval een geheugensteuntje. In oktober volgt de evaluatie.

25 gedachten over “22 voor 33”

 1. Dat lijkt inderdaad veel, maar wel concrete doelen. Een kleine tip, misschien wat raar. Maar misschien is het een goed idee om een andere benaming te kiezen voor ‘het vriendje’, aangezien je 33 wordt en hij dus waarschijnlijk ook geen 15 meer is en jullie het waarschijnlijk serieus menen met elkaar? Het is iets raars, maar ik heb het in een ver verleden ooit van een relatietherapeut getipt gekregen. Dat het dus uitmaakt, hoe je die andere in je leven noemt.

  Like

  1. Ik geloof er ook wel in, dat je woordgebruik dingen kan bepalen. Goeie tip dus. Vriendje is inderdaad (gelukkig maar) geen 15 meer. Al vind ik het wel moeilijk om te benoemen op zo’n blog. Want hoeveel wil je prijsgeven? Zijn naam wil ik niet noemen en een klef koosnaampje wil ik ook niet gebruiken. Ik denk er dus nog even over na zodat het goed zit.

   Like

 2. Hihi, inderdaad een deels herkenbare lijst! Dat van je achternaam vind ik wel heel grappig eigenlijk, al zal het dat in het echt door de verwarring waarschijnlijk wat minder zijn.
  Succes ermee alleszins! Ben benieuwd naar je update (ga je er ook tussentijdse geven?).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s