Lieze blogt

De topberichten van 2016

Eind vorig jaar startte ik de cursus Meststoffen voor jouw blog. Ik stelde mezelf toen een aantal doelstellingen over lezers en volgers. Als ik nu terugkijk, dan heeft het al mijn verwachtingen overtroffen. Ik blijf uiteraard een klein blogje, maar het is toch leuk om te zien dat er toch heel wat mensen trouw mijn schrijfsels komen lezen. Voor wie er nog niet zo lang is, of voor wie graag even terugblikt, zet ik mijn 8 populairste berichten van het jaar op een rijtje.

 

1. Bloggers zijn fijne mensen
Zo’n blogcursus, die doe je alleen achter je computer. Maar uiteraard zijn er ook andere mensen die op hetzelfde moment ook de cursus volgen. En toen kwam er toch wel niemand op het geweldige idee om eens samen te komen. Dat viel zo mee dat er ondertussen al een vervolg is geweest en zo leerde ik in 2016 heel wat fijne mensen kennen.

2. Daten, hoe het niet moet
Dat ik geen fan ben van daten, dat is geen nieuws meer voor mensen die al langer mijn blog lezen. Mijn frustraties over Tinder en datingsites schreef ik dan ook even van me af in deze post en in een vervolgblog. Ondertussen is mijn mening nog niet veranderd en heb ik me overal weer uitgeschreven. Ik ga in 2017 op zoek naar een andere manier om mijn prins te vinden.

3. Eerlijk zijn met mezelf
Ik koos er begin dit jaar voor om mijn relatie te beëindigen. Op het moment dat ik dat deed, was ik heel zeker van mijn stuk en ondertussen vind ik het nog steeds mijn beste beslissing van 2016. Alleen zijn is dan niet altijd makkelijk, bij de verkeerde zijn is geen oplossing.

4. Te koop: meisje van 32
Nog een blogpost over single zijn en daar moeite mee hebben. Ergens ben ik wel blij dat jullie deze dingen graag lijken te lezen, want ik schrijf die dingen hier graag van me af en hoop daarmee ook dat mensen soms toch wat meer begrip krijgen voor de situatie. Ik ben namelijk omringd door mensen in een lange relatie en dan is het niet altijd makkelijk om uit te leggen hoe het voelt om aan de andere kant te staan.

5. 22 voor 33
Mijn doelen voor dit jaar, 22 dingen die ik wilde realiseren voor mijn 33e verjaardag. Best goed gelukt, mede door de sociale controle van mijn blog.

6. Mag het even?
Over vrij zijn om je soms gewoon eventjes heel slecht te voelen en dat ook gewoon mogen toegeven. Ik schreef dit een beetje in volle emotie, maar ik sta er nog steeds volledig achter. We zouden elkaar soms echt wat meer ruimte moeten geven om toe te geven dat het niet ok is.

7. Alleen zijn lijkt moeilijk te begrijpen
Sluit een beetje aan bij nummer 4, want ook hier schreef ik over alleen zijn. Als je ook enkel de clichés kan bovenhalen tegen iemand die nog geen lief heeft, ga dan misschien hier eens even lezen wat je beter niet zegt.

8. Het onmogelijke verlanglijstje
En nog eentje over mijn single status. Wat ik me dan afvraag is of hier veel single vrouwen (of mannen) komen lezen en erkenning vinden of dat mensen die een relatie hebben dit ook graag lezen en misschien iets bijleert?

In 2017 heb ik maar één voornemen wat bloggen betreft: blijven schrijven over wat in me opkomt en vooral over waar ik zin in heb. Benieuwd welke onderwerpen in de top 8 staan over 365 dagen.

7 gedachten over “De topberichten van 2016”

  1. Heel fijn zo een overzicht, er zitten een aantal posts tussen die ik nog niet had gelezen, dus ik weet wat te doen de komende dagen :-) Van je goede voornemen voor bloggen in 2017 ben ik alvast fan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s