Lieze heeft een doel

Dagen zonder chocola

Worden jullie ook zo’n beetje langs alle kanten rond de oren geslagen door de actie van ‘Dagen zonder vlees’? Mooie actie hoor, daar niet van, maar het wordt een beetje overkill. Misschien ook wel omdat één van mijn Facebook-vrienden nogal fanatiek is als het hierover gaat en zich de laatste dagen dus helemaal laat gaan op social media. Maar ik liet me wel inspireren, al heb ik het mezelf veel moeilijker gemaakt dan 40 dagen geen vlees of vis te eten. Ik wil namelijk proberen om tijdens de vasten van de chocola af te blijven.

Mijn doel voor dit jaar was afvallen en gezonder doen. Dat heb ik uiteraard al wel geprobeerd, maar als ik eerlijk ben is er nog niet zo heel veel van in huis gekomen. Dus misschien is dit dan een mooie aanzet om er wel voor te gaan. Al is 40 dagen toch wel lang. En ik ben nu eenmaal vreselijk verslaafd aan chocolade. Maar ik ga er voor. En het kan zeker ook lukken. Vroeger toen we klein waren mochten we tijdens de vasten ook niet snoepen (behalve op zondag, want dan telde de vasten niet). Als ik dat toen kon, moet ik dat toch nu ook kunnen. Komaan karakter, laat zien wat je kan!

12728931_1072300116165729_5917354941521399058_n

En als ik dan toch bezig ben met me in te zetten voor de vasten, dan is bovenstaande ook wel eentje waar ik aan wil meedoen: dagen zonder zagen. Wellicht nog moeilijker dan van de chocolade afblijven. Maar zo is de vasten toch ook weer een periode van positiviteit, in plaats van alleen maar nee zeggen. Vorig jaar probeerde ik het ook al en maakte ik van de 40-dagen tijd een ja-verhaal in plaats van een nee-verhaal (al weet ik niet meer zo goed of ik daar nu echt veel mee gedaan heb, dus dit is een beetje een herkansing).

Doen jullie iets voor de vasten deze periode? Dan kunnen we elkaar ondersteunen.

 

10 gedachten over “Dagen zonder chocola”

  1. Wat knap, deze uitdaging! Ik doe niet mee aan de 40 dagen zonder vasten, maar heb de afgelopen tijd een maand zonder chocolade en koekjes gedaan als challenge, samen met mijn vriend. Nog een weekje, dan zit de maand erop (jep.. we zijn random ergens in een maand begonnen, haha)

    Like

  2. Pingback: 40 dagen bloggen |
  3. Zo,ik heb mijn 40dagen zonder vlees/vis doorstaan (37 dagen,2 keer vlees en 1 keer vis gegeten).Deze ga ik nog verder volhouden en heb sinds gisteren me erop toegelegd om 40 dagen door te brengen zonder chocolade, borrelnootjes en chips.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s