Lieze overpeinst

Ja hoor

Het is vastenperiode,  de 40 dagen voor Pasen. En het lijkt weer hip om mee te doen. Daarom niet door niet meer te eten en/of te drinken, maar wel door bijvoorbeeld een tijd geen alcohol te drinken, geen vlees te eten, geen tv te kijken… Je dient je dus in principe iets te ontzeggen, omdat we blijkbaar denken dat we dan een beter mens worden.

Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om iets rond de vasten te doen (doe ik al jaren niet meer trouwens), tot ik net een reportage op het nieuws zag over iemand die bezig was over wat hij allemaal zou laten tijdens de vasten en ik me begon af te vragen of je alleen maar met de vasten kan bezig zijn door nee te zeggen tegen dingen. Want ik denk dat het me veel meer moeite zou kosten om ja te zeggen tegen dingen. En laat ‘ja zeggen’ nu ook nog eens op mijn bucket list staan. Dus misschien moet ik toch maar vasten dit jaar, niet door dingen te schrappen in mijn leven, maar door net uit mijn comfortzone te komen en veel vaker ja te zeggen. Ik verwacht niet zo’n spectaculaire dingen mee te maken als de ja-mannen op tv, maar hoop dat ik in elke kleine ja een verrijking kan vinden voor mijn leven.

2 gedachten over “Ja hoor”

  1. Pingback: 40 dagen bloggen |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s