Lieze leeft

Al helemaal terug fan van De Mol

Er was geen ontkomen aan, de terugkeer van De Mol. Geweldig programma was dat toch vroeger. En dan laten ze ons 13 jaar wachten op het vervolg. Maar voor mij heeft het de verwachtingen wel weer helemaal kunnen inlossen gisteren (al was het maar omdat Gilles De Coster toch wel mooier is om naar te kijken dan Michiel De Vlieger).Er is weinig aan het concept veranderd. Gelukkig maar. Want eigenlijk zit het concept goed in elkaar en is het net fijn dat je voor een stuk ook wordt terug gezogen naar vroeger vanaf het eerste begin. ‘Dit is het verhaal van een reis’. Ik kon er helemaal de stem van Michiel bij horen. Al hoop ik wel dat De Mol even spannend blijft al vroeger. Want toen het de eerste keer op tv kwam, was er nog maar amper sprake van social media. En laat dat nu net iets zijn wat de spanning wel eens kapot zou kunnen maken. Maar ik ga er van uit dat de mannen van Woestijnvis daar goed over hebben nagedacht en dat ze wel kunnen leren van bijvoorbeeld Nederland, waar het programma al die jaren is blijven lopen.

Maar ere wie ere toekomt. Want laat onze eerlijk zijn: mannen als Michiel De Vlieger, Bart De Pauw en Tom Lenaerts die het programma destijds hebben bedacht, zijn behoorlijk geniaal! Het begon al met Buiten de zone, nog altijd cult en daarna Schalkse Ruiters. Ik kende vroeger denk ik niemand die niet zot was van dat programma. Met onze klas hebben we zelfs ooit een filmpje gemaakt om op te sturen naar de Schalkse Ruiters. De begingeneriek hadden we nagespeeld in een steegje dicht bij de school, met fietsen in plaats van paarden uiteraard. En om nog meer indruk te maken, overvielen we de school en werd de directeur (een gewillig slachtoffer die maar al te graag meedeed) vastgebonden. Geweldig amateuristisch en hopelijk zijn die beelden voor altijd vernietigd, want ik denk niet dat iemand van ons die nog zonder schaamte zou durven bekijken.

Droomt er nog iemand dat Schalkse Ruiters ooit zou terugkomen? Het gaat bij dromen blijven vrees ik. Maar ik zit in ieder geval klaar volgende maandag om verder uit te zoeken wie De Mol is.

 

11 gedachten over “Al helemaal terug fan van De Mol”

 1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in mijn hele leven één aflevering gezien heb van WIDM. Het trekt me ook helemaal niet. Misschien moet ik toch maar eens gaan kijken.

  Like

  1. Ik kan natuurlijk alleen maar spreken voor de Vlaamse versie. En daar vind ik het eigenlijk net positief dat het onbekende deelnemers zijn in plaats van bekende mensen. Dan kan je volledig zonder voorkennis of vooroordelen de mensen mee leren kennen.

   Like

 2. Ik zie dit programma overal voorbij komen, echt overal. Ik vind het concept echt zo leuk maar op 1 of andere manier nooit eraan toegekomen het te volgen. wellicht de volgende keer! Denk dat het nu te laat is om er nog in te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s