Lieze blogt

Ik blog er op los (en leerde veel bij)

Ineens was de kaap van de 100 berichten bereikt, zonder dat ik er veel erg in had. Want deze had wel een mooie geweest om als 100e blogje te fungeren, maar jullie tellen ongetwijfeld niet mee, dus veel maakt het niet uit. Ik ben ook bijna een jaar bezig met mijn blog en dan vind ik 100 berichten per jaar al een mooi getal voor zo’n startjaar. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet voor meer kan gaan in jaar 2 natuurlijk.

De laatste weken ben ik erg bezig geweest met mijn blog beter te maken. Er kwam een foto bij, linkjes om mij te volgen, de statistieken werden goed in de gaten gehouden en wat ik al geschreven had werd nog eens onder de loep genomen. Ik ruimde mijn tags op, begon na te denken over hoe ik dingen omschreef en welke titels ik zou gebruiken. En zo leerde ik elke dag wel wat bij. En voor je nu denkt dat ik ineens zelf helemaal het licht had gezien, nee hoor, ik kreeg wat hulp.

Van mijn zus kreeg ik immers voor mijn verjaardag in oktober een blogcursus cadeau. En zo kwam Kathleen van De Verbeelding ineens een aantal weken in mijn mailbox binnengevallen. Een dame met een leuke blog, die ook nog eens heel veel van bloggen weet en daar zelfs een cursus over gemaakt heeft met de klinkende naam Meststoffen voor je blog. Ik kreeg dus eigenlijk de juiste mest om de zaadjes die ik met mijn blog al had geplant, nog verder te laten groeien. En gelukkig kon ik dat op mijn eigen tempo doen, want mijn verjaardag is al wel even achter de rug, maar ik ben pas de laatste tijd echt met de mails aan de slag gegaan.

mest

Ondertussen kan ik er ook al echt de vruchten van plukken (jaja, we blijven bij het tuinieren). Ik heb al heel wat leuke blogs ontdekt en mijn blog wordt ook veel drukker bezocht. Soms val ik van mijn stoel als ik zie waar mijn lezers allemaal vandaan komen. Ik kon ook voor mezelf uitmaken waar ik echt op wou inzetten of niet. Zo heb ik bijvoorbeeld besloten om niet zomaar mijn blog op Facebook te delen, maar vind ik het wel tof om de link te leggen met Instagram.

En hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer je wordt opgenomen in de blogfamilie. Binnenkort doe ik met mijn medecursisten zelfs een blogmeeting en ik ben zo benieuwd! Zo blijft mijn blog toch echt een leuke hobby en voel ik me er elke keer weer in groeien. Ondertussen ligt het volgende hulpmiddel trouwens al te wachten, want onder de kerstboom lag het Blogboek van Kelly Deriemaeker. Benieuwd of daar ook nog zoveel leuke tips te vinden gaan zijn en dat jullie ze gaan opmerken op mijn blog.

8 gedachten over “Ik blog er op los (en leerde veel bij)”

  1. Leuk om je enthousiasme te lezen! Bloggen is ook zo heerlijk om te doen. Steeds weer een beetje uitbreiden, dingen anders aanpakken. Tof dat je naar een bloggersmeeting gaat!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s