Lieze heeft een doel

Hoe staat het met de doelen (7)?

Met nog 2 maanden te gaan voor mijn verjaardag, begint de tijd te korten om mijn lijstje met doelen af te maken die ik mezelf had gesteld. Na een paar saaie updates, zijn er deze maand toch weer wat dingen die ik kan afvinken. Elke keer weer een stapje dichterbij.

1. iets naaien

2. leren van mijn achternaam te zeggen

3. een stapje zetten voor mijn eigen huis: Over deze ga ik beslissen een dag voor mijn verjaardag denk ik. Want ik weet het nog altijd niet. Iets doen, of toch wachten, maar hoe lang dan nog wachten? Het blijft rondgaan in mijn hoofd.

4. regelmatiger bloggen

5. mijn sportkaart opgebruiken: Vanaf volgende week is de sportschool terug open, dus als alles goed gaat is mijn kaartje op bij de volgende update. De motivatie is er in ieder geval.

6. boeken lezen

7. vijf kilo afvallen: Sinds begin augustus ben ik weer op de goede weg. En so far, so good. Als ik op dit tempo kan doorgaan, zijn die 5 kilo er ook af tegen mijn verjaardag. Hopen dus dat de weegschaal blijft meewerken. Maar nu ik me zelf ook weer wat beter in mijn vel voel, lukt het ook beter om slecht eten te laten, dus dat doet natuurlijk veel.

8. een digitale detox

9. meer foto’s nemen

10. mijn fiets terug bovenhalen

11. receptjes proberen: Ik ben er een beetje van aan het afwijken. Want een rode draad in mijn receptenkaft zijn pasta’s, gratins en andere rijke gerechten die bij een dieet niet ideaal zijn voor alle dag. Maar ik ben wel op zoek gegaan naar andere recepten die er wel in passen en daar nu goed mee bezig. Later hierover nog een blogje. Ondertussen merk ik ook dat ik ooit recepten heb bijgehouden waar ik nu helemaal niet meer zo warm van wordt, dus een opruiming lijkt me aangewezen.

12. online cursussen afmaken: Ik ben er helemaal door. Het was een goede opfrissing, maar ik merkte vaak ook waarom ik ze destijds had laten liggen of niet had doorgezet, niet alle dingen passen bij mij. Maar als ik met zoiets begin, dan zie ik het als een verplichting om dat af te maken. Stom eigenlijk want iets dat niet bij je past, zou je eigenlijk gewoon naast je moeten neerleggen. Ik heb nu nog eens alles gelezen, om het dan effectief weg te doen.

13. Mentos in Cola Light gooien: Was me dat een stuk minder spectaculair dan ik had verwacht. En het filmpje dat ik er van maakte ging ook een beetje de mist in. Ik ga degenen die nog altijd niet weten waarom ik dit eens wilde testen gewoon naar Youtube doorverwijzen, want daar ziet het er veel cooler uit.

14. een nieuwe traditie starten: Vorige maand had ik al een kanshebber, met de parkconcerten en een flesje Cava. Deze maand komt er nog een nieuwe kans bij. Met de vriendinnen gingen we er een dagje op uit (eigenlijk nog een laat verjaardagscadeau). We zien elkaar wel vaker, maar zo een daguitstapje, dat hadden we nog niet gedaan. Hopelijk bij deze een leuke traditie van Madammekesdag gestart.

InstagramCapture_0e178ae5-1f64-4a52-89d0-6a004b92e594

15. Voor mezelf iets van wellness boeken

16. kleuren

17. terug in mijn leuke zomerbroek passen: Zoals ik al dacht, het zal niet meer voor de zomer zijn. Ik heb het vanmorgen nog even geprobeerd, maar eigenlijk is ze echt gewoon nog te klein. Misschien tegen oktober wel.

18. minder frisdrank drinken

19. Louise Hay boeken lezen: Eentje uit, eentje bezig en eentje te herlezen.

20. vaker soep maken: Ik maakte overlaatst slasoep. Omdat ik sla over had en die niet zomaar wilde weggooien. Maar dat viel lelijk tegen want mijn soep smaakte naar niks. Ik kreeg nog wat tips om ze te redden maar zonder veel succes. Ik was dus even ontmoedigd, maar ik ga het toch nog eens een kans geven.

21. bloed geven

22. vrijwilligerswerk doen: Dit is de enige waarvan ik vrees dat die er niet meer van gaat komen. Maar je weet nooit welke kans zich nog aandient.

Dat gaat goed, nog 7 te gaan, waarvan een aantal al goed gestart. Ik heb er vertrouwen in.

2 gedachten over “Hoe staat het met de doelen (7)?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s