Lieze heeft een doel, Lieze leeft

Hoe staat het met de doelen (slot)?

Oktober, verjaardagsmaand, dus valt het doek over 22 voor 33. Tijd voor de laatste evaluatie en om nog een paar dingen af te strepen. Ik merk dat het toch heeft geholpen, de sociale controle die je creëert door je doelen open en bloot te zetten. Want afgaan voor het internet, dat deed ik toch liever niet.

1. iets naaien: Ik gebruik het zakje dat ik hiervoor naaide nog steeds elke dag op het werk. Veel andere projecten zijn er wel niet meer geweest sindsdien.

2. leren van mijn achternaam te zeggen: Deze lukte heel snel en is ondertussen al helemaal een automatisme geworden.

3. een stapje zetten voor mijn eigen huis: Soms moet je een beslissing uitstellen omdat je voelt dat het niet het juiste moment is.Dat is hier het geval. Het is zeker geen afstel, maar wel uitstel.

4. regelmatiger bloggen: Met vaste dagen waarop er iets online komt en al, hoe mooi is dat voor regelmaat.

5. mijn sportkaart opgebruiken: Het was op het nippertje, want de laatste beurt gebruikte ik afgelopen donderdag, maar missie geslaagd. En volgende week  koop ik ineens een nieuwe kaart, want nu opgeven is ook niet de bedoeling.

6. boeken lezen:  De nieuwe boekenbeurs komt heel dichtbij, maar ik heb nog niet beslist of ik dit jaar weer ga. Alles wat ik had gekocht vorig jaar heb ik gelezen, dus doel bereikt. Nu heb ik nog wat geleende boeken liggen en we hebben ook een goede bibliotheek in de buurt, dus aan leesvoer geen gebrek.

7. vijf kilo afvallen: Deze is op het nippertje niet gelukt. Nog een paar 100 gr te gaan. Ik was heel dichtbij, maar de laatste week was nogal hectisch en dat had ik niet voorzien, waardoor ik nogal onregelmatig at en minder zelf gezond kookte. Maar ik heb wel een gewicht dat ik al 2 jaar niet meer had gehad en heb terug een gezond BMI. En ik zit heel dichtbij, dus ben wel tevreden.

8. een digitale detox: Hoe die ging, kon je hier lezen.

9. meer foto’s nemen: Nu ik dat hier zie staan, merk ik dat het weer wat minder is geworden. Goede reminder dus.

10. mijn fiets terug bovenhalen: In de zomer lukte dit goed, nu wordt het weer wat kouder dus ben ik weer meer fan van de auto.

11. receptjes proberen: Ik heb de voorbije maanden zeker wat nieuwe dingen geprobeerd. Sommige voor herhaling vatbaar, andere wat minder. Echt creatief in de keuken ben ik nog niet, maar eens wat afwisseling kan nooit kwaad.

12. online cursussen afmaken:  Er was een tijd dat ik er heel veel probeerde. De afgelopen maanden heb ik ze allemaal afgemaakt en herlezen. Om te beseffen dat de boodschap vaak hetzelfde is en ik eigenlijk al veel meer weet dan ik soms zelf denk.

13. Mentos in Cola Light gooien  Done en een beetje een tegenvaller, jammer maar helaas.

14. een nieuwe traditie starten:  Toen ik dit destijds neerschreef, had ik hoge verwachtingen. Ondertussen ontdekte ik dat een traditie helemaal niet zo groot hoeft te zijn en dat er ongemerkt gewoon al een aantal waren of een beginnetje hadden gevonden.

15. Voor mezelf iets van wellness boeken:  Het is bij één keer gebleven eerlijk gezegd, maar volgende week zijn er nieuwe plannen.

16. kleuren:  Bleek uiteindelijke helemaal niet zo tof te zijn. Creativiteit kan veel vormen aannemen en schrijven ligt me duidelijk beter dan kleuren.

17. terug in mijn leuke zomerbroek passen: En jawel, ik kan er terug in! Mits een beetje gewriemel weliswaar, maar dat vergeet ik even. Kan het misschien nog 1 dag zomer zijn zodat ik ze nog eens kan aandoen dit jaar? 

18. minder frisdrank drinken: Het is nog niet altijd minder, maar ik ben er mij wel veel bewuster van.

19. Louise Hay boeken lezen: Allemaal herlezen en toch weer wat uitgehaald. Misschien moet ik ze toch weer wat meer bovenhalen en af en toe een stukje herlezen.

20. vaker soep maken: Ik heb de laatste weken elke zondag soep gemaakt. Applausje voor mezelf.

21. bloed geven: Ik mag gewoon al terug gaan, want ik merk dat het al veel langer geleden is dan ik dacht. Binnenkort maar eens een gaatje in de agenda zoeken.

22. vrijwilligerswerk doen: Iets nieuw heb ik niet gedaan, maar ben wel mijn vrijwilligerswerk blijven doen voor de vereniging waar ik al in zat, ook al was ik van plan om te stoppen. En er komt misschien zelfs een nieuw engagement bij. Half gelukt dus, want het was niet helemaal wat ik in gedachten had, maar ik heb ook niet volledig stil gezeten.

Als dat geen mooi overzicht is. Het waren vaak wat kleinere dingen, maar ze kunnen afstrepen is toch altijd leuk. En nu maar eens nadenken over doelen voor volgend jaar. Ik kan er al zeker één bedenken, maar het probleem is dat je niet al je doelen zelf in de hand hebt.

2 gedachten over “Hoe staat het met de doelen (slot)?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s