Lieze leeft

Wat schaft de pot vanavond?

Eén van mijn doelen dit jaar was om meer te koken van de receptjes die ik doorheen de jaren had bijgehouden. Dat deed ik de laatste maanden ook wel, maar ik merkte ook wel een aantal ‘probleempjes’ op met de kaft die ik had aangelegd. Zo bleken er heel wat dingen in te zitten waarvan ik me nu afvroeg waarom ik die ooit eens wilde maken. Daarnaast zaten er ook heel wat dingen bij die behoorlijk wat voorbereidingstijd of kooktijd nodig hebben, tijd die ik in de week niet wil nemen want dan heb ik honger na een lange werkdag en wil ik snel eten op tafel. En ik wou dan ook nog eens een aantal kilo’s verliezen, wat niet zo goed lukt als je receptjes bijhoudt met veel pasta, room en andere hele lekkere maar niet zo lichte dingen. En daar kwam dan nog eens bovenop dat ik vaak een groetenpakket ga halen bij de boer in de buurt en dat ik dan moet koken met wat ik heb en dat dat niet altijd kon gelinkt worden aan de bijgehouden recepten.

instagramcapture_e2f5549b-ae61-4e76-8bb2-24936cdf91d2

Resultaat: ik ging vaker op internet op zoek naar andere receptjes die wel aansloten bij wat ik wou, of ik viel terug in oude gewoontes en kookte wat ik kende. Oplossing: grote kuis in de receptenkaft. Dat deed ik dan ook een aantal weken geleden en er belandden heel wat oude recepten in de vuilnisbak. Wat overbleef werd mooi ingeplakt en gesorteerd. En zo heb ik nu tenminste zicht op wat ik heb.

Dat neemt niet weg dat het wereldwijde web ook een inspiratiebron blijft. Er staan nog heel wat receptjes te wachten op mijn Pinterest bord. En sinds ik meer op zoek ga naar lichte recepten, ben ik ook grote fan van de website van Albert Heijn. Daar staan heel wat slanke recepten voor normale mensen. Want wat ik vaak lastig vind als je dieetrecepten bekijkt, is dat je moet beginnen koken met ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord heb. En ik als oervlaams meisje eet al eens graag gewoon een aardappeltje en dat hebben ze bij AH blijkbaar gesnapt.

Ik sta dus tegenwoordig weer wat liever in de keuken en probeer heel wat nieuwe dingen uit. Al besef ik dan altijd wel 1 ding: ik eet liever dan ik kook ;-)

Een gedachte over “Wat schaft de pot vanavond?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s