Lieze checkt in

Lieze checkt in #14


Het was nog eens een rustig weekje, maar na alle drukte en zelfs chaos van de afgelopen tijd, was een rustig weekje heel erg welkom.

Toppertje

Kleine dingen, daar kan een mens blij van worden. Onverwacht chocolade van de Sint voor de deur vinden en op zoek mogen gaan naar de wilde weldoener. Merken dat mijn blog meer en meer gelezen wordt met pieken in de statistiekjes. Zomaar eventjes een nieuwe rubriek uitvinden. Het stapeltje achterstallige dossiers op mijn bureau kleiner zien worden. Allemaal kleine dingen die toch voor wat meer energie zorgden.

Floppertje

Ik erger me aan de negativiteit die er rond gaat. En vooral aan hoe ik me soms laat meesleuren. Als alles goed gaat, dan lukt het me meestal om te relativeren, maar als ik tegen (of over) mijn grenzen wordt geduwd, dan trap ik wel sneller in de val om ook negatief te doen en de dingen minder te relativeren. Kunnen we niet allemaal een beetje liever zijn voor elkaar? Niet dadelijk claxonneren als je niet perfect aansluit in de file, een beetje geduld om in de trein te stappen, niet zomaar mensen beoordelen op de eerste indruk. Ik weet dat er ook bij mij nog werk aan de winkel is, maar ik heb goede voornemens.

Complimentje

Het lukte deze week eindelijk terug om wat gezonder te eten en weer te gaan sporten. Ik deed dat heel braaf toen het tussen mijn doelen stond, maar daarna gaf ik het al snel op. Vooral door mijn onregelmatige agenda, maar een mens kan natuurlijk altijd een excuus vinden. En als ik dan effectief ga sporten, merk ik dat het me echt wel deugd doet.

Afbeelding van de week

Geen betere manier om wat meer foto’s te nemen dan een stok achter de deur. Deze maand doe ik mee aan de foto challenge van Marion op Instagram. Die van vandaag vind ik wel een moeilijke, want ik ben niet zo bezig met geuren, maar ik denk er nog even over na. Nog iemand die zin heeft om mee te doen? Ik ben benieuwd naar jullie favorieten.

photochallenge2016

3 gedachten over “Lieze checkt in #14”

  1. Een geur fotograferen…nu heb je me zo benieuwd gemaakt dat ik de foto challenge ga opzoeken op instagram! Ik weet wel wat mijn favoriete geur van 2016 was: op vakantie in Denemarken, de zilte geur van de zee gemengd met het zoete van de bottelrozen die in de duinen groeide. En ook al heb ik wel een foto van bottelrozen in duinen, die laat de geur toch nog niet tot z’n recht komen vrees ik…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s