Lieze heeft een doel

Alleen maar water

In mijn 22 voor 33 schreef ik als 1 van mijn doelen neer dat ik minder frisdrank wou drinken. We zijn nog maar 2 weken ver, maar dit blijkt nu al een hele moeilijke te zijn voor mij. Want zo na het eten, of ’s avonds bij het tv kijken, dan krijg ik toch wel echt zin een een glaasje Cola of Sprite (Zero weliswaar, we proberen aan de lijn te denken). Maar als ik dan de richtlijnen volg, dan mag ik nog niet eens een heel glas per dag drinken. Niet dat ik frisdrank nu ineens cold turkey helemaal van het menu wil schrappen, maar minderen zou ik toch echt willen proberen.

De zoektocht naar alternatieven is dus begonnen. Alle suggesties zijn welkom. Want ik komen eigenlijk niet veel verder dan water (of eens een glaasje alcohol, maar dat kan natuurlijk niet altijd de frisdrank vervangen). Nu probeer ik sowieso wel voldoende water te drinken, mijn fles staat altijd naast me op mijn bureau, maar soms gaat het toch echt vervelen. Ik weet nog dat ik vorig jaar een maand suikervrij deed en dat ik na 3 weken vers fruitsap ben beginnen kopen om toch maar eens iets anders te drinken dat altijd maar water.

Maar wat kan een mens dan nog drinken?

 • Koffie drink ik nooit, wegens absoluut niet lekker (al is geen koffie drinken misschien eerder positief dan negatief).
 • Fruitsap, maar daarvan wordt vaak gezegd dat dat al even ongezond is dan frisdrank.
 • Dan dacht ik aan water met een smaakje. Ik heb namelijk zo’n Soda Stream-ding en daar kan je heel veel smaakjes voor kopen, maar ook die lijken allemaal gesuikerd te zijn en dan ben ik toch eigenlijk ook frisdrank aan het drinken, of niet?
 • Ik kan verder alleen nog maar thee bedenken. En eigenlijk drink ik dat ook zelden. Omdat ik er niet zo zot van ben. Ik heb wel thee in huis, maar dan als ‘geneesmiddel’ als ik verkouden ben, zodat ik theetjes met honing kan drinken. Maar misschien zijn er wel lekkere smaakjes die ik nog moet ontdekken waardoor ik thee wel lekker ga vinden.

Hebben jullie nog goede alternatieven? Wat drinken jullie het liefst?

 

9 gedachten over “Alleen maar water”

 1. Soms pers ik twee appelsientjes (met zo een handpersje) en warm ik dat op in een pannetje met een beetje gember geraspt en een lepel honing. Heerlijk is dat!
  Ook appelsap een beetje opwarmen en wat kaneel en honing toevoegen is verrukkelijk.
  Ik denk dat je iets moet vinden dat je zelf echt lekker vindt. Misschien kan je bij de biowinkel een keer van die alternatieve frisdrankjes kopen, met gezondheidseffect? Te duur voor dagelijks, maar wel een traktatie. Bioplanet heeft wel wat denk ik.

  Like

 2. Ik vrees een beetje dat alles wat je aan water gaat toevoegen suiker bevat (al dan niet echte suiker of aspartaam). Verder vraag ik me af of je echt wel zo streng moet zijn voor jezelf. Eén glaasje frisdrank op een dag moet toch kunnen?

  Like

  1. Blijkbaar zou 1 glaasje om de 2 dagen ideaal zijn. Ik wil het eens proberen. Als het niet lukt, is het ook maar zo. Ik doe zeker niet al te ongezond, je hebt immers mensen die opstaan en gaan slapen met de fles Cola. Maar het helpt toch wel wat om je er vooral bewust van te worden.

   Like

 3. Ik dronk vroeger veel fris drank maar momenteel misschien een keer in de maand. Ik had er eigenlijk minder moeite mee. Ik dronk dan een tijdlang bijvoorbeeld veel Crystal Clear. Zit wel wat dingen in, suikers en nepsuikers, maar het is al 20 keer beter dan een Cola Zero. Je kunt de overgang ook wat rustiger maken.

  Like

  1. Dat heb ik ook al wel gedacht, om eens te kijken naar water met een smaakje. Chrystal Clear heb ik hier in Vlaanderen nog niet gezien, maar ze hebben ongetwijfeld wel een ander merk. Of ik spring effe de AH binnen.

   Like

 4. Je kan zelf dat water ook een smaakje geven: kraantjeswater met muntblaadjes en overlangs doorgesneden komkommer is heel lekker! Of misschien diegevrozen framboosjes erin (heb ik zelf nog nooit geprobeerd, hoor).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s