Lieze leeft

Traditioneel

Tradities, ik hou er van. Vaak hebben ze vooral te maken met mensen die ik graag zie. Zo geniet ik er altijd van om met Kerstmis met de hele familie bij elkaar te komen. Al is er een ander familiemoment dat ik nog meer koester. Dat is als we met de jaarmarkt met de hele familie bij een nonkel uitgenodigd worden om biefstuk met frietjes te eten. Vroeger om dan ook ineens langs alle nonkels en tantes te passeren voor een centje voor de kermis, nu gewoon om samen te zijn. En eigenlijk is dat een weekend vol tradities, want eerst gaan we naar de echte jaarmarkt met het gezin. Daarna is het samen eten en ’s avonds is het tijd om met de vrienden op stap te gaan op de kermis.

Een traditie die we met vrienden de maatste jaren hebben is om samen te gaan klissen. Met een aantal ploegjes, dus vooral concurrentie tegen elkaar en niet zozeer met de andere teams. Ambiance verzekerd!

Op beide is het nog even wachten, maar voor 1 traditie was het vandaag al tijd. Het is namelijk Verloren Maandag en dan eten we in Antwerpen worstenbrood. Niet van die kleine vettige dingen die je tegenwoordig op elke straathoek kan kopen, maar topproducten van de bakker.  Het gebruik komt blijkbaar uit de tijd dat er op de maandag na Driekoningen nieuwe gildenleden serden aangeduid. De arbeiders kregen dan een borreltje en van werken kwam dan nog weinig in huis, waardoor het een verloren werkdag was. Om de mannen nog langer in de kroeg te houden, begonnen de cafébazin hapjes uit te delen en de traditie van worstenbrood was geboren. Ik heb het me alvast laten smaken.

 

Zijn er speciale tradities waar jullie aan vasthouden met vrienden of familie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s