Lieze leeft

Nummers die me raken

Vanmorgen had ik het wat moeilijker. Heel wat dingen die in mijn hoofd rondspookten en waar ik me zorgen over maakte. Op zo’n momenten vind ik dan vaak troost in muziek. Een mooie melodie die je hart raakt of een tekst die op dat moment helemaal verwoord wat je zelf ook denkt. Ik ontdekte deze week een aantal liedjes die me raakten en een steun waren. Ik deel ze graag met jullie.

Het programma ‘Liefde voor muziek’ (voor de Nederlandse lezers: beetje zoals ‘De beste zangers van Nederland’) leverde vorig jaar al echte pareltjes op, dus ik zat deze week met heel veel plezier weer klaar voor een nieuw seizoen. En hoewel ik de versie van Johannes van Honeybee ook wel geweldig vond, was het toch Dana Winner die won voor mij. Wat een mooie tekst (en wat een stem natuurlijk)! Ik hield het niet droog toen ik het afgelopen week nog eens op de radio hoorde in de auto.

Nog eentje dat ik via de televisie ontdekte. Jullie weten al dat ik grote fan ben van Nick en Simon. Zij passen mooi in deze rubriek, want zij lopen al een tijdje met me mee en voor elke fase van mijn leven de laatste jaren was er wel een nummer dat bij mijn stemming paste. Maar momenteel loopt hun reeks ‘The dream’, waarin ze op tour zijn in Amerika en deze week samen speelden met Venice. Dit nummer geeft me nog elke keer kippenvel als ik het hoor. En als je iemand heel dicht bij je in je familie bent verloren, dan begrijp je ook meteen waarom…

Mijn echte boyband periode ligt al wel even achter me, maar ik was aangenaam verrast toen ik las dat Nicky van Westlife naar het songfestival gaat en ik luisterde dan ook heel benieuwd naar zijn nummer. Of het kans maakt om te winnen, dat laat ik in het midden, maar toen ik me even wat minder voelde, kwam de eerste zin echt wel binnen: ‘Het is maar donker tot de wereld is gedraaid’. Zo simpel kan het soms zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s