Lieze leeft

Lifehacks die ik echt gebruik

Je vindt ze overal op internet, lifehacks, of dingen om het leven wat makkelijker te maken. Op foto ziet dat er uiteraard superhandig uit, maar je kan jezelf afvragen of dat wel echt zo is. Ik vind het dan wel leuk om ze uit te testen. En een aantal bleken blijvertjes te zijn. Hier dus een overzicht van de lifehacks die hun weg naar mijn leven hebben gevonden.

 

  • Gebruik nagellak om je sleutels uit elkaar te houden. Niet handig als je 2 dezelfde sleutels heb, die je dus amper uit elkaar kan houden. Maar door de bovenkant een kleurtje te geven, wordt dat ineens wel gemakkelijk. Nagellak blijft goed zitten en is er in heel veel kleurtjes, dus ideaal om mee aan de slag te gaan.
  • Een houten lepel op de kookpot leggen voorkomt dat die overkookt. Sinds ik dat weet, gebruik ik dat trucje constant als ik pasta maak. En het werkt echt!
  • Als je iets wil opwarmen in de microgolf, dan warmt het veel sneller als je het eten aan de rand van het bord legt en in het midden een lege cirkel maakt.
  • Per ongeluk een tabblad dichtgedaan in de browser? Opgelost met ctrl+shift+T, al heel vaak gebruikt.
  • Gesneden aan een blad en zo’n irritant sneetje, dan krijg je verlichting door daar lippenbalsem over te smeren.
  • Wat zout in de ijsemmer of icebag om ze sneller koud te krijgen. Of het echt werkt weet ik niet zeker, maar ik doe het toch maar, want kwaad zal het niet kunnen.

Wat zijn jullie lifehacks? Maak ons leven gerust nog wat makkelijker en deel ze in de reacties.

7 gedachten over “Lifehacks die ik echt gebruik”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s