Lieze leeft

Alles tegelijk is eigenlijk niks

Multitasken, dat kunnen vrouwen toch allemaal? Blijkbaar niet. Of toch niet volgens het boek Mentaal Kapitaal van Elke Geeraerts dat ik vorige week uitlas. We denken alleen maar dat we het kunnen. Maar door verschillende dingen tegelijk te doen zit je aandacht bij het switchen tussen verschillende dingen en dus eigenlijk bij geen enkele van de taken die je aan het doen bent.

Op dit eigenste moment ben ik wel een slecht voorbeeld. Ik kijk naar de ontknoping van Blind Getrouwd, moet nog een blogje schrijven want 40 dagen bloggen weet je wel en ondertussen ben ik ook nog pasta aan het koken voor op het werk morgen. Dat gaat hoor, ik heb alleen lang niet alles gehoord wat op tv is gezegd en ik heb hier al behoorlijk wat fouten getypt. In de keuken loopt gelukkig alles wel goed.

Als ik naar mijn eigen leven kijk dan doe ik dat super vaak, veel dingen gelijk (proberen) te doen. Daarstraks op het werk was ik de chatlijn aan het bemannen, af en toe de telefoon aan het opnemen en daartussen wou ik ook nog graag een rapport schrijven en mijn mails bijhouden. Thuis is dan weer de combinatie computer/IPad en televisie al zowat standaard. En toen ik het boek aan het lezen was, betrapte ik er me ook vaak op dat ik niet alleen met het boek bezig was. En dan was ik me er nog van bewust, vaak besef ik het gewoon niet denk ik.

Ik maak goede voornemens en ga er eens op proberen te letten om wat minder tegelijk te doen. Misschien merk ik dan effectief dat dat eigenlijk beter gaat. Of is er iemand die toch de ultieme tip heeft om wel goed te multitasken?

 

 

5 gedachten over “Alles tegelijk is eigenlijk niks”

 1. Ik geloof wel in bepaalde vormen van multitasken. Zo mag je volgens de regels van het ‘timemanagement’ niet constant je werkmails checken. Terwijl het mij een bepaalde vorm van rust geeft om controle te hebben over mijn mailbox. En terwijl maak ik dan een nota of ben ik met de sociale mediaplanning bezig. En die combinatie werkt wel voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik doe het ook vaak maar betrap mezelf er dan op dat ik minstens een van de taken die ik aan het doen toch niet zo geweldig goed gedaan heb. Die ultieme tips, daar ben ik ook nog op zoek naar ;-)

  Like

 3. Mulitasken lukt inderdaad niet, maar ‘k ben ook beestje van onze tijd: zelfs gewoon tv kijken lukt me niet meer: dan heb ik er wel een of ander social media scherm bij open of ben je met de kinderen bezig enz…

  Maar ‘k geloof echt wel dat efficientie stijgt door niet te multitasken

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s