Lieze heeft een doel

Perfect?-week 6: lezen

 

20729552_10214009185769798_5058352721881611555_nEen week elke dag een kwartiertje lezen, dat is helemaal geen uitdaging. Ik denk dat ik dat gewoon al doe, zeker in de zomer. Vraag was alleen of dat ook zou lukken op vakantie. Lezen gebeurt bij mij meestal voor ik ga slapen, nog even ontspannen van de dag en na een kwartiertje beginnen mijn ogen dan stilaan dicht te vallen. Al neem ik in de vakantie of in het weekend ook al wel eens een boek overdag vast. Of ’s avonds als er niets op tv is.

Ik nam 2 boeken mee op reis. Niet dat ik dacht dat ik zoveel zou kunnen lezen, maar ik wou toch nog een beetje kunnen kiezen. Ik startte uiteindelijk in het dikste boek dat ik bij had, een chicklit uit de bibliotheek (Sterrengids voor gebroken harten). Ik vond het alleen niet zo’n goed boek. Het enige leuke eraan was dat het zich in Italië afspeelt en dat ik het las in Italië. Nu had ik natuurlijk 2 keuzes: toch maar doorzetten en verder lezen, of dat boek aan de kant leggen en het andere boek beginnen lezen.

Ik vind dat altijd zo’n dilemma. Want je begint in een boek en ik wil elk boek een kans geven. Dus je moet toch al wel een aantal hoofdstukken lezen, want op 1 hoofdstuk kan je geen oordeel vellen vind ik. Maar wat dan als je na een paar hoofdstukken nog altijd niet zo enthousiast bent? Dan heb je er al tijd in geïnvesteerd, dus wil je dan opgeven of niet? Ik probeer me er dan meestal over te zetten en toch maar verder te lezen. Rijkhalzend uitkijkend naar het einde (nog 100 pagina’s te gaan in mijn huidige boek). En dan kan het tenminste meetellen voor mijn leesdoelen van het jaar.

Lezen jullie altijd een boek uit of zijn er toch argumenten om daar je tijd niet in te steken?

 

12 gedachten over “Perfect?-week 6: lezen”

 1. Boeken die ik koop probeer ik altijd uit te lezen, ik vind dat anders zonde van mijn geld. Maar boeken uit de bibliotheek breng ik dan liever terug als het me na een paar hoofdstukken nog altijd niet aanspreekt. Ik heb al een hele lijst boeken die ik nooit uitgelezen heb.

  Like

 2. Hier hangt het er een beetje van af. Ik heb al boeken gehad waar ik me echt door moest worstelen, maar die dan ZO mooi waren, dat ik blij was dat ik ze uitgelezen heb (voorbeeldje: Een klein leven). Als een boek me écht niet kan boeien leg ik ‘m opzij, want er zijn te veel andere mooie boeken…

  Like

 3. Ik probeer ze ook wel uit te lezen. Maar soms als het echt heel erg tegenzit en ik er echt een leesdip van krijg. Leg ik ze ook gewoon even weg, lees ik andere boeken en begin er daarna weer in. Dan lees ik ze weer van vooraf aan en probeer er wel door te geraken.

  Like

 4. Vroeger had ik de neiging verder te lezen ook als ik een boek niet boeiend vond. Tegenwoordig geef ik sneller op. Maar wat is dan het punt waarop je zeker weet dat het niets wordt? Dat blijft lastig.

  Like

 5. Ik lees meestal door, het moet echt al heel erg tegen zitten vooraleer ik er de brui aan geef. Al snap ik het niet altijd van mezelf, soms heb ik toch gewoon mijn tijd vergooid aan een slecht boek.

  Like

 6. Door de band lees ik elk boek waar ik in begin uit, al kan het wel zijn dat er lange periodes tussen zitten. Ik denk meestal dat het volgende hoofdstuk dan toch wel de moeite zal zijn en wil ergens toch wel het einde weten.

  Like

 7. Ik probeer boeken uit te lezen maar ga mezelf ook niet forceren. Er zijn zoveel goede boeken die ik wel nog wil lezen. Wat bij mij wel kan helpen is omdat ene boek een tijd aan de kant te leggen en dan na een paar maand ofzo terug vast te pakken.

  Like

 8. Vroeger las ik elk boek uit dat ik begon maar de laatste tijd durf ik al eens te stoppen omdat er nog zoveel andere boeken zijn die ik wil lezen. Maar het moet écht al tegen zitten vooraleer ik stop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s