Lieze leeft

Wacht niet

Hoe vaak doe jij dat? Tegen mensen die je graag ziet zeggen hoeveel ze voor jou betekenen. Tegen een parner zeggen dat ik van hem houd, dat deed ik geregeld. Maar tegen andere mensen in mijn leven (ouders, zus, vrienden) zeg ik dat veel te weinig. Ik hoop dat ze het weten en af en toe probeer ik ze wel eens in de bloemetjes te zetten. Maar soms is het gewoon ook eens leuk dat het wat meer in de verf wordt gezet.

Toen mijn ouders een feest gaven voor hun 65e en 70e verjaardag, besloot ik daarom om met een ideetje van Pinterest aan de slag te gaan. Daar zag ik namelijk iemand die voor haar vader een doos had vol briefjes van mensen uit zijn verleden, met een leuke boodschap. Topidee vond ik dat, dus zette ik dat (samen met mijn zus) op poten voor mijn ouders. Er werd een berichtje gestuurd naar heel wat familie, vrienden, ex-collega’s en buren met de vraag om een aantal mooie woorden te schrijven voor de verjaardag. En met heel wat respons. Het was echt zo hartverwarmend om die mooie woorden te lezen van al die mensen.

Op het feest zelf overhandigden we alle mooie wensen, samen met die van ons, in een leuk koffertje. De verrassing was compleet, want iedereen had in alle talen gezwegen over wat we hadden gedaan. Het duurde wel wat voor alle briefjes gelezen waren, maar de lach op het gezicht van mijn ouders was heel veel waard. Het is een foto van mijn mama van die dag die nu bij mij in de living hangt. Haar echte 65e verjaardag heeft ze net niet gehaald, maar het feest hadden we toch al gehad. En ik heb nog vaak gedacht hoe blij ik was dat er nog zoveel mensen de kans hebben gehad om haar te vertellen wat ze voor hen betekende en dat ze dat niet pas op haar begrafenis hebben kunnen vertellen. Ze heeft het zelf nog mogen lezen, net op tijd. De beste cadeaus zijn soms gewoon een mooi woord.

12 gedachten over “Wacht niet”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s