Lieze overpeinst

In de handen van het lot

railroad-tracks-163518_1280

Ik las dit jaar al 2 boeken waarin het verhaal over de hoofdpersonages verschillende keren verteld wordt, maar dat de versie telkens verschilt door een gebeurtenis of een keuze die op een gegeven moment gemaakt wordt (een beetje zoals de film Sliding Doors). Ik vind dat altijd wel leuk om te lezen omdat het fijn is om te zien hoe anders een leven kan lopen door dingen die op had moment zelf zo banaal lijken.

Wat me opviel in die boeken was dat ongeacht de gebeurtenissen of beslissingen toch meestal nog dezelfde mensen op elkaars pad kwamen. Nu zal dat in boeken wel voornamelijk zijn omdat het anders voor de lezer helemaal niet meer te volgen zou zijn, maar het zette me wel aan het denken. Zou dat in het echte leven ook zo zijn? Dat het lot er voor zorgt dat de mensen die een grote impact kunnen hebben op je leven er op een of andere manier toch altijd in terecht komen, wat je ook doet, meemaakt of beslist?

Het lijkt me ergens onwaarschijnlijk, want ik kan me niet voorstellen dat een aantal van mijn vrienden in mijn leven zouden zijn als ik bijvoorbeeld was samen gebleven met mijn ex. Dan was ik nooit terug bij de vrijgezellenvereniging gegaan en was ik die mensen niet tegengekomen. Als ik besloten had om toch in de evenementensector te blijven werken, dan had ik nooit de collega’s gekend die ik nu heb. En zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken.

Maar misschien hoop ik vooral dat het ergens toch wel kopt zodat de man die voor mij bedoeld is, nog ergens rondloopt en ik sowieso nog de juiste tegenkom. Los van alle foute of goede beslissingen die ik heb gemaakt, los van de dingen die ik heb meegemaakt, los van de andere mensen die mijn pas al gepasseerd zijn. Al kan het natuurlijk ook net dankzij al die dingen zijn dat ik nog de juiste ga vinden, maar over het lot schrijven is natuurlijk veel romantischer in een boek. Maar het is wel fijn om er eens over te dromen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s