Lieze checkt in, Lieze leeft

Lieze checkt in #106

Lieze checkt in

Ik heb er vandaag een hels gevecht opzitten met beestjes. Want mijn huis wordt overgenomen door spinnen en fruitvliegjes. Nu had ik gehoopt dat de eerste de tweede zouden opeten, maar blijkbaar niet. Dus ging ik zelf maar op jacht. En nu ze hopelijk allemaal gevangen zijn, kan ik nog even mijn week neerschrijven.

Het was een uitje dat we al langer planden, maar het kwam er vorige zondag pas van. Een uitstapje naar Buchbar in Antwerpen, want boeken en een lekker drankje, dat zagen ik en een vriendin wel zitten. Ik legde mezelf op dat ik maar 1 boek mocht kopen en daar hield ik me ook aan. Aangezien het nog mooi weer was, maakten we nog een wandelingetje in de buurt en leerde ik een stukje Antwerpen kennen waar ik normaal nooit kom.

Ik dacht vorige week even dat mijn vuilbak gestolen was. Normaal gezien zet mijn supersympathieke buurvrouw die al binnen voor ik thuis ben, maar nu stond hij niet op zijn plaats en ook niet meer voor de deur. Ik wachtte gelukkig nog even met melding maken bij de gemeente want maandag kwam ineens een andere buurvrouw afgelopen met heel wat excuses omdat ze per ongeluk de verkeerde vuilbak had binnen gezet en dus weg was met de mijne. Eind goed, al goed.

Dinsdag waren er op kantoor heel wat vertederende kreetjes te horen want de vriendin van een collega kwam langs met hun nieuwe baby. Ook een andere recent bevallen collega kwam langs (jammer genoeg zonder baby want die was ziek) en een hoogzwangere collega kwam ook nog even piepen. Die dag kwam trouwens ook nog het geboortekaartje van de baby van een ex-collega in de bus gevallen. Vruchtbare grond bij ons inderdaad.

Mijn agenda werd deze week wat door elkaar gegooid maar een leuk gevolg daarvan wat het idee om woensdag met de collega’s te gaan eten. Nu we in Berchem een kantoor hebben, moeten we toch de buurt ook culinair gaan verkennen. We konden nog beginnen op het terras, maar waren blij dat we naar binnen konden vluchten voor de wolkbreuk boven Antwerpen een feit was.

Ik vind de start van het nieuwe schooljaar wel fijn omwille van de nieuwe tv-programma’s die er dan terug zijn. Mijn digicorder draait terug op volle toeren en naast leuke series ontdekte ik deze week ook al een aantal goede documentaires op BBC en Canvas. En donderdag kon ik Martin Heylen ook wel smaken, geen ingewikkelde tv maar toch tof om te zien.

De week afsluiten gebeurde met de vriendinnen. Als we op vrijdag afspreken lijkt het wel alsof we allemaal even stoom moeten aflaten, maar daar zijn vriendinnen net voor zeker. Zeker als dat met een wijntje erbij kan.

En na dinsdag was het nog niet gedaan met de baby’s, want er kwam een nichtje bij de familie. Mama was al terug thuis van de kliniek en dus ging ik zaterdag bij hen thuis even kennis maken met de nieuwe baby en de nieuwe ouders en grote zus feliciteren.

Opdracht voor de volgende week: er wel eens aan denken van een foto te maken, want de laatste weken ben ik dat telkens vergeten.

 

 

 

 

6 gedachten over “Lieze checkt in #106”

  1. ah fruitvliegjes, lastig eh. Het enige dat helpt volgens mij is continu groenafval uit je huis proberen houden. Eens het koeler wordt, zal het wel beteren.

    Wij hadden deze zomer een motjesplaag. Dat was echt om gek te worden. Die hadden blijkbaar eitjes gelegd in oude repen chocolade in kast, in de hagelslag en andere vettere plekjes en zelfs in de gaatjes in de kast om planken in te leggen (je hebt altijd extra niet gebruikte gaatjes). Nog af en toe komen we een motje tegen, waardoor we weer helemaal paranoia de kast beginnen te controleren. Ze zijn heel moeilijk om vanaf te raken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s