Lieze leeft

Hoe de sterren stonden

Mijn sterrenbeeld is schorpioen. Voor sommige mensen betekent dat niks meer of niks minder dan dat ik in een bepaalde periode van het jaar ben geboren, voor anderen verklaart dat een deel van mijn karaktereigenschappen omdat de sterren tijdens die periode van het jaar op een bepaalde manier zouden staan. Ik zit er ergens tussenin denk ik.

Social Media Day

Ik zit niet naarstig elke dag mijn horoscoop te lezen (en als ik het wel doe dan is het voor de leut), maar ik herken mezelf wel in heel wat karakteristieken die aan schorpioenen worden toegeschreven. Zo kunnen schorpioenen wel eens humeurig zijn, koppig, een tikje jaloers, temperamentvol en wat mysterieus. Maar ze zijn ook heel trouw en toegewijd, doelgericht, dapper en intuïtief. Ze beschermen ook wie ze liefhebben en vechten voor hen tot het einde, mooi toch?

Al zijn er ook wel een aantal dingen die ik niet herken hoor. Zo zeggen ze dat schorpioenen heel gefocust zijn en meestal concentreren op één enkele taak in plaats van met veel dingen tegelijk bezig te zijn. Maar ik vrees dat ik veel te vaak probeer te multitasken. Ik zie ook ergens staan dat ze sexy zijn, maar dat idee heb ik nu niet bepaald over mezelf. Maar vooral de fysieke eigenschappen van een schorpioen lijken totaal niet bij mij te kloppen. Ik lees ergens dat schorpioenen donkere haren hebben en een Zuid-Europese teint, niet dus, met mijn rode haren en bleek velletje. We zouden ook slank en atletisch zijn, wat ik niet ben. Niet in de zin van goed zijn in atletiek en niet in de zin van een strak lijf te hebben.

Het kan dus zeker nog altijd quatsch zijn, die sterrenbeelden. Als het me goed uitkomt, dan durf ik mijn sterrenbeeld wel eens als excuus gebruiken. Of net als versterkende factor als het over goeie dingen gaat. Ik zal zeker ook wel eigenschappen hebben van de andere sterrenbeelden. Maar meestal ben ik er trots op om schorpioen te zijn. Nu nog dat slank en atletisch lichaam er bij krijgen.

 

blogpost 3/40 van #40dagenbloggen

 

7 gedachten over “Hoe de sterren stonden”

  1. Ha, ik wist niet dat er ook uiterlijkheden vasthingen aan een sterrenbeeld! Ik ben zelf Vissen en herken heel wat in de omschrijving van de karaktertrekken. Maar tegelijkertijd geloof ik er niet in ;-). Ik heb een collega die zich daarin verdiept en als ze weer eens begint over de stand van de planeten, moet ik me inhouden om niet met mijn ogen te rollen…

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik vind het altijd wel leuk om te lezen en extra leuk als het ook klopt maar ik geloof er ook niet zo in. Die karaktereigenschappen van schorpioenen zijn ook perfect van toepassing op mij en ik ben een ram. ik heb ooit de eigenschappen van een ram eens opgezocht en daar kon ik mij dan totaal niet in vinden. Haha :p Ik lees dan liever de horoscopen. Dat vind ik wel vermakelijk :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s