Lieze leeft

Dingen die Talitha niet begrijpt

‘Of we nog eens van gastbloggen zouden durven doen?’ vroeg Talitha vorige week op haar blog. Het idee is dat zij op basis van een post die op mijn blog verscheen iets schrijft en ik hetzelfde doe bij haar. Vorig jaar lanceerde ze dit ook al eens, maar toen reageerde ik er niet op. Eigenlijk vooral omdat ik een beetje geïntimideerd was. Ik hou namelijk super hard van Talitha’s schrijfstijl en ik vreesde of wat ik zou schrijven wel goed genoeg zou zijn. Maar kijk, dit jaar durf ik het wel gewoon (al moet ik dus wel nog mijn stukje schrijven).

Geniet vandaag vooral al mee van wat Talitha voor jullie bij elkaar geschreven heeft. Want net zoals bij mij zijn er heel wat dingen die zij niet begrijpt.

 

Dingen waar ik met mijn verstand niet bij kan

* Hoe mensen als idioten over de snelweg kunnen razen als we er letterlijk elke dag vertraging hebben omdat er een ongeval is gebeurd – meestal door datzelfde soort idioten.

* Wie zich in godsnaam bezighoudt met heelder dagen zuur en agressief reageren op nieuwsberichten op social media, inclusief onnoemelijk veel caps en uitroeptekens maar helaas altijd zonder interpunctie of een deftig begrip van de Nederlandse taal.

* Dat ik na 27 volledig roosvrije jaren ineens al maandenlang elke dag schilfers op m’n kussen aantref. Hoe dan?

* Dat mensen vrijwillig met Windows werken uuuuugghrghfrejgfryuesgjd.

* Waarom er altijd standaard op alles komkommer moet. Zeker in Nederland, waar ze het letterlijk in, bij, tussen en op alles flikkeren, zelfs je glas water. Ik haat komkommer, laat me met rust!

* Dat er nog steeds zo massaal veel mensen water in flessen kopen. Ik blijf daarover zagen ja, want het heeft nul komma nul nut of voordeel.

* Dat we in West-Europa met z’n allen nog zo massaal verknocht zijn aan rijden met versnellingen, terwijl een automaat zo oneindig veel makkelijker is.

* Dat we in het gezegende jaar 2019 wel auto’s naar de ruimte kunnen sturen maar er nog steeds niks is bedacht om te voorkomen dat je brilglazen beslaan in de winter.

* Waarom de Zoo van Antwerpen niet goedkoper is voor inwoners van Antwerpen – zeker diegene die er welgeteld twee straten achter wonen en elke dag in het voorbij rijden de giraffekopjes boven de muur ziet uitsteken en er letterlijk elke week naartoe zouden gaan als het niet zo debiel duur was.

* Wat het nut is van een bodywarmer.

* Waarom mensen zo geilen op compleet doorsnee kleding of schoenen van een bepaald merk, gewoon omdat het van dat merk is. En daar dan zoveel meer voor willen betalen.

* Mensen die in de auto springen voor een afstand die je in 5 minuten met de fiets kan doen. Als het hagelt of extreem hard regent of waait en het kan echt echt echt niet op een ander moment, oké, dan misschien wel. Maar in elke andere situatie ben je gewoon een luie doze.

* Wat er zo lekker is aan warm water met een vaag smaakje ergens in de verte, a.k.a. thee.

* Hoeveel mensen tegenwoordig zelfs bij vriestemperaturen hardnekkig broeken met te korte of omgeslagen pijpen blijven dragen, omdat het hip is. AIN’T Y’ALL COLD?

* Waarom Apple de meest recente Magic Mouses zo heeft ontworpen dat je de kabel om ‘m op te laden aan de onderkant in moet pluggen – een feature die ook wel bekend staat als The Dumbest Design Flaw in the History of Formerly Useful Objects Ever.

* Dat het zo normaal is dat restaurants één standaardportie voor gerechten serveren, ook al eet niet iedereen dezelfde porties. En je als volwassene bijna nooit de kinderporties mag bestellen. En dat er zo raar wordt gekeken als je je eten niet op krijgt en een doggy bag vraagt. Serieus, ik ben 1 meter 60 en ik weeg 50 kilo – hoezo verwacht je dat ik hetzelfde bord leeg kan eten als een vent van dubbel zo breed en een kop groter?

* Wat Lieze niét geweldig vindt aan Wim Helsen?!

* Wiskunde.

 

blogpost 13/40 van #40dagenbloggen

6 gedachten over “Dingen die Talitha niet begrijpt”

  1. Veel herkenbare dingen! Bodywarmers snap ik ook niet. Vind dat ook zoiets raars eigenlijk. Wie heeft dat bedacht? En ik zou eigenlijk ook vaak kinderdingen willen bestellen omdat dat lekkerder lijkt en minder grote porties zijn (ben dan wel 20 cm groter en 10 kg zwaarder maar ik kan ook niet veel op :p ) maar vaak staat het dan echt op de kaart dat dat alleen voor kindjes is. BOEEEE!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s