Lieze leeft

Empathie en sympathie

Ik had er nog nooit zo over nagedacht. Tot ik op een lezing dit filmpje zag. Brene Brown is mij guru als het gaat over verbinding maken en ook hier weer zit ze er boenk op. Ik deel het hier graag. Omdat ik er al slachtoffer van werd. Maar zeker ook omdat ik me er al schuldig aan gemaakt heb. Iets waar ik nu toch met meer aandacht zal bekijken.

 

blogpost 26/40 van #40dagenbloggen

8 gedachten over “Empathie en sympathie”

 1. Dat is een hele mooie! Ik probeer er ook op te letten, maar het is niet altijd makkelijk om echt empathisch te zijn. Het vraagt ook meer energie en hoewel dat natuurlijk een flauw excuus is, lukt het mij niet bij iedereen om evenveel energie op te brengen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb Brené Brown nog maar pas ontdekt omdat ik ergens mee worstel en mijn man me naar haar verwees en haar visie over het belang van vulnerability.

  Ha en nu verwijs jij ook naar haar… Wow, wow super filmpje. Iets waarom ik vaak boos ben op mijn man zo vaak iets wil fixen als ik enkel mijn hart wil luchten en me daarom net meer het gevoel geeft dat ik faal omdat ik die overduielijke oplossing dus niet gebruikt heb. Maar uiteraard bezondig ik me daar zelf ook continu aan. Het is zo aanlokkelijk om iemand het positieve van iets te tonen… Niet doen dus.

  Die laatste zin is echt gewoon BANG nagel op de kop. Het is niet het antwoord maar de connectie.

  merci hoor om dit te delen!

  Like

   1. heb je een Netflix account? Sinds vorige week is er een docu/live show van haar op Netflix beschikbaar. Heel leuk om te bekijken ook. “A call to courage”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s