Lieze heeft een doel

Wat Lieze leest (2019 – 2)

jolly

Kwartaal 2 zit er op, dus opnieuw tijd voor een leeslijstje. Ik zit al over de helft van het aantal boeken dat ik wilde lezen dit jaar, dus dat doel moet zeker haalbaar zijn, zeker aangezien de zomervakantie nog maar pas begint. Wat ik de voorbije maanden las, zie je hier.

Afgelegen – James Woods ***
Ik werd aangetrokken door de diepzinnige vragen op de achterflap van het boek, maar bij het lezen bleef ik daarover toch wat op mijn honger zitten en kon het boek me niet raken of me aan het denken zetten, hoewel dat wel de verwachting was. En het verhaal was ook maar droogjes.

Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman ****
Met veel plezier gelezen, een boek dat vlot is geschreven en aangenaam verhaal. En omdat het gaat over het verlies van een moeder kwam het in sommige uitspraken heel dichtbij en werd ik geraakt.

Samen – Julie Cohen ****
Beetje dezelfde mening als over het boek hierboven. Vlot geschreven, aangenaam verteld en dus met plezier gelezen. Het boek draait om een groot geheim en dat geheim is misschien een beetje met de haren getrokken, maar het heeft me niet al te veel gestoord bij het lezen.

Wat Alice vergat – Liane Moriarty ****
Nog zo eentje dat vlot wegleest. Van dezelfde schrijfster als Big Little Lies. Het plot is wat minder spannend, maar het is wel fijn geschreven dus ook weer een aanrader voor niet al te zware literatuur.

Special topics in calamity physics – Marisha Pessl **
Ik heb zo’n moeite moeten doen om dit boek uit te krijgen. Ik ruilde het ooit op een blogmeet en het bleef lang liggen, maar toen ik er toch in begon kreeg ik er bijna spijt van. Ik snap heel het punt van het boek niet goed. Ik heb meerdere keren gedacht van het niet uit te lezen, maar dan kwam er toch nog een stuk dat ik wel wat beter vond dus daarom heb ik toch meer doorgezet en het uiteindelijk nog 2 sterren gegeven.

En de liefde – Douglas Kennedy ****
Dit boek las ik ooit al eens en met het opruimen van mijn boekenkast wou ik het toch nog eens opnieuw lezen. Ik vind het nog altijd een mooi verhaal en Kennedy kan ook wel echt goed schrijven, ook vanuit het standpunt van vrouwen.

De afspraak – Douglas Kennedy ***
Ook dit was eentje dat ik heb herlezen, maar dit boek kon me dit keer wat minder bekoren. Op sommige stukken vond ik het echt te langdradig. Weet niet of dat nu was omdat ik het einde al kende of niet, maar het één keer lezen was dus eigenlijk meer dan genoeg.

Het gefluister van de bladeren – Sarah McCoy ***
Ik denk dat ik iets anders had verwacht van dit boek. Om een verhaal te lezen met het tijdperk als deel van het verhaal, maar dat was niet zo. En dan wordt het een zoveelste liefdesverhaal (dat dan wel waargebeurd blijkt te zijn), maar niet meer dan dat.

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh ***
Hoge verwachtingen van deze en zo geweldig vond ik het niet. Er zitten een aantal plottwists in die het voor mij ergerlijk maakten in plaats van interessant. En ik was ook niet super enthousiast over wat er nog allemaal gebeurd om dan toch het obligate happy end te krijgen. Het begin over je afvragen waarom iemand ineens niet meer reageert las ik nog wel graag, maar deel 2 was veel minder mijn ding.

Het Rosie Project – Graeme Simsion ****
Een grote favoriet van velen en het klopt dat dit een leuk boek is, maar voor mij geen 5 sterren waard. Don, het hoofdpersonage, is een schatje en het boek is op een leuke manier vanuit zijn leefwereld geschreven. Maar er mist nog iets om het geweldig te maken voor mij.

Het best van Adam Sharp – Graeme Simsion ***
Toen ik Het Rosie Project aan het lezen was, raadde iemand ook een ander boek van de schrijver aan, maar daar werd ik nog niet iets minder warm van als van het vorige. Ik kon me niet zo vinden in hoe er met relaties wordt omgegaan in het verhaal en stoorde me daar wat aan.

Het was dus vaak maar middelmatig, dus ik ga op zoek naar een aantal toppers de komende maanden.

2 gedachten over “Wat Lieze leest (2019 – 2)”

  1. Mooi, zoveel gelezen! Bij mij is het merendeel van de boeken die ik las, ook eerder middelmatig. Zelden echt slecht, maar zo van die toppers waar je echt door omver geblazen wordt, kwam ik dit jaar ook nog maar zelden tegen. Nu ja, gelukkig zijn ook middelmatige boeken ontspannend om te lezen :-)
    Las jij Big little lies al? Want ik hoor goede commentaren op de serie en zou die dus misschien wel willen zien, maar normaal lees ik eerst het boek voor ik naar de film/serie kijk :-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s