Lieze overpeinst

Rolmodel

Dat de 3 meisjes van K3 allemaal een andere haarkleur hebben is niet toevallig. Het begon met een grapje om de Belgische vlag te hebben bij de 3 meisjes maar toen ze op zoek gingen naar nieuwe meisjes wilden ze hete ook absoluut houden zodat elk kindje zich wat kan herkennen in één van de meisjes omdat ze dezelfde haarkleur hebben (is dan maar een heel klein aspectje van onze multiculturele samenleving, maar dat is een andere discussie).

Dat kan nu stom klinken, maar er zit wel een kern van waarheid in. Iedereen kan wel eens iemand gebruiken om naar op te kijken, om inspiratie uit te halen. En als die mensen dan op je lijken, vanbuiten of vanbinnen, dan is dat toch nog net dat stukje sterker, want we zijn toch allemaal wel eens op zoek naar herkenbaarheid.

1552516649403_Cameron-Merchant-and-Jules-Robinson-MAFSAU-wedding
bron: http://www.nowtolove.co.nz

Zo vind ik het deze zomer top om naar Blind Getrouwd Australia te kijken. Enerzijds vind ik het een vreselijk programma omdat er wel heel losjes omgegaan wordt met mensen hun gevoelens en huwelijkse trouw. Maar in elk van de 2 seizoenen die ze nu uitzenden zit een rosse dame van rond de 35. Dames die nog echt op zoek zijn naar ware liefde en niet liever wil dan snel de man van hun leven vinden om een gezin mee te starten. Sterke madammen die al wel wat hebben meegemaakt, een goeie job hebben, niet zielig of hysterisch zijn en gewoon open en bloot durven zeggen wat ze missen in het leven. Hen zie ik momenteel graag als mijn rolmodellen.

Vooral ook omdat ze laten zien dat het nog kan. De ene vond dan wel niet helemaal de liefde via het programma, maar kiest er nu wel voor om mama te worden en de andere werd zo hopeloos verliefd op haar man, die haar ook helemaal aanbid, dat ze nu samenwonen en over kindjes bezig zijn. En dan durf ik toch net een beetje meer geloven dat ook deze roodharige dame nog haar happily ever after krijgt, al is dat dan hopelijk zonder eerst aan Blind Getrouwd te moeten meedoen.

 

3 gedachten over “Rolmodel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s