Lieze leeft

Veerkracht

bright-3324408_1920

Of ik niet wat hulp kon gebruiken om te werken aan mijn veerkracht, vroeg een vriendin die hier mee leest een tijdje geleden. Als ik hier dingen van me afschrijf en gaan over dingen waar ik het moeilijk mee heb, dan weet ik dat sommige mensen zich een beetje zorgen maken over mij. Niet dat dat per se nodig is. Dingen van me afschrijven helpt soms om ze een uitweg te geven, zonder dat ik helemaal radeloos ben en de dingen niet meer zie zitten.

Maar het deed me wel denken over het feit of ik nu eigenlijk veerkrachtig ben of niet? Het antwoord is: soms. Ik heb zeker wel een bepaalde dosis veerkracht. Het gaat immers over het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag, over de moed niet laten zakken als er lastige dingen op je pad komen. Als ik geen veerkracht zou hebben, dan zou ik ongetwijfeld nu in een hoekje zitten wenen omdat ik geen moeder en geen partner en kinderen heb.

Veerkracht is er echter niet altijd, ik ben uiteraard ook nog geregeld heel kwetsbaar. En ik merk dat ik soms even helemaal moet instorten om dan de energie te vinden om dingen aan te pakken. Maar dat is helemaal ok. Want sommige dingen hebben tijd nodig, om tot inzicht en verandering te komen. En dat kan soms alleen maar als die kwetsbaarheid er ook mag zijn. Er is zeker nog werk aan de winkel, maar ik steek ook niet mijn kop in het zand. Soms springt de veer misschien iets te hard terug, maar er zit zeker nog rek op. Niet te veel om zorgen over te maken op dat gebied dus.

13 gedachten over “Veerkracht”

  1. Je mag absoluut kwetsbaar zijn he! Ik vind dat je veel veerkracht hebt, dat maak ik toch op uit wat je hier allemaal schrijft. Je doet het toch maar mooi alleen, bent goed in je job en gaat nu voor een huis. Chapeau hoor.

    Liked by 1 persoon

  2. Ik vind het heel mooi hoe je je hier kwetsbaar durft tonen. Dat betekent niet dat je niet ook veerkrachtig en sterk kan zijn. Ik herken trouwens wel wat in ‘ ik merk dat ik soms even helemaal moet instorten om dan de energie te vinden om dingen aan te pakken’. Ik moet soms ook eerst even door een dal voor ik weer omhoog kan.

    Liked by 1 persoon

  3. Een blog is net zoals alles in het leven een momentopname waar je een bepaalde kant van jezelf laat zien. In jouw geval een heel kwetsbare kant, maar dat wil inderdaad niet zeggen dat je je altijd zo voelt. Het getuigt van veerkracht om zo’n dingen op zo’n mooie manier van je af te schrijven.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s