Lieze leeft

Lenteschoonmaak

Ik ben alvast begonnen met de lenteschoonmaak. Je weet nooit dat de lente mij bezig ziet en misleid geraakt zodat die er wat vroeger aankomt.

Ik gooi dus kasten open en haal alles er uit, om me af en toe toch nog te verbazen over wat er allemaal in ligt (en ik woon er nog geen 2 jaar). Of om te beseffen dat ik sommige kleren al een hele tijd niet meer heb gedragen. En om soms gedegouteerd te zijn van hoe vuil dingen toch al snel worden. Maar daar breng ik dus nu verandering in.

Hoe slecht ik ook ben in mensen of ervaringen loslaten, met dingen gaat me dat gelukkig een heel stuk beter af. Iets niet meer nodig of al lang niet meer gebruikt? Dan gaat het onherroepelijk de doos in om mee te geven voor de kringwinkel (het is niet omdat ik ze niet meer nodig heb, dat ze in de vuilbak moeten belanden). Ik heb dus absoluut niet zo’n verzamelwoede al die mensen die je soms op televisie ziet. Ik vind het zelfs verlossend om dingen weg te doen en eventueel plaats te maken voor nieuwe. Al ben ik ook wel van mening dat het niet te vol moet staan thuis.

En ook in huis komt mijn organisatietalent en structureel denken naar boven. Want dingen staan mooi opgesteld en alles heeft z’n eigen plaatsje. En als er dan nog zoiets als Pinterest is om organisatie-inspiratie op te doen, wordt het helemaal leuk. De pakjesdiensten varen er ondertussen wel bij, want ik heb de laatste dagen al heel wat besteld om mijn huisje nog beter te organiseren. Vorige week nog was ik helemaal happy omdat ik eindelijk de juiste kapstokken had gevonden (mijn kast is nu eenmaal mooier als alles op dezelfde kapstokken hangt) en vandaag ben ik in blijde verwachting van bakjes voor in de koelkast. Straks toch eens rondneuzen wat het volgende zal zijn…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s