Lieze leeft

Het eiland

Ook bij mijn werkgever doen ze mee aan het nieuwe werken: eilanden, clean desk en flex desk, thuiswerk… Vaak hoor je daar enkel de nadelen van. Maar ik ben net fan. Dicht bij je collega’s zitten kan dan soms wel storend zijn, het zorgt wel dat je snel dingen kan uitpraten als je met een vraag of probleem zit. En aangezien ik sowieso nogal clean werk, is mijn bureau ’s avonds ook snel weer opgeruimd. Af en toe thuis kunnen werken heeft zeker ook zo z’n voordelen. Alleen die flexdesk lijkt niet echt te lukken, mensen zijn nu eenmaal gewoontebeesten, dus eigenlijk vind je mij steeds op dezelfde plaats terug. Misschien moet ik mijn collega’s binnenkort gewoon eens verrassen en een ander plaatsje kiezen. Al ontstaat er dan misschien collectieve paniek, want als ik aan iemand anders z’n bureau ga zitten, creëer ik een cascade aan veranderingen en ik weet niet of we daar wel klaar voor zijn…

Nu ik geregeld in een ander kantoor werk, merk ik hoe hard ik een kind van deze tijd ben en echt geniet van dat nieuwe werken. Want in dat andere kantoor gaat het er heel anders aan toe. Vast kantoortje, ver weg van alle collega’s maar dicht bij de klanten. En dan mis ik echt wel mijn eiland. Wil dus dringend op zoek gaan naar dingen die het toch weer net iets aangenamer maken. Want werken zal nog lang genoeg moeten. Waarom het dan niet zo aangenaam mogelijk proberen maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s