Lieze leeft

Never forget

Afgelopen weekend werd ik heel erg geraakt door een boek dat ik had meegebracht van de bibliotheek. Ik had het gewoon een beetje op gevoel gekozen toen ik het uit het rek haalde en had al eerder boeken gelezen van de schrijfster, die ik eerder catalogeerde onder de chicklits. Maar bij dit boek was niets minder waar. ‘De Nachtegaal’ van Kristin Hannah is veel meer dan een romannetje.Het is een prachtig verhaal over sterke vrouwen in de Tweede Wereldoorlog. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal en bleef  zaterdagavond veel te lang op om toch maar te kunnen blijven lezen.

Er stonden in het boek nog zoveel dingen over de oorlog die ik niet wist, jammer genoeg allemaal vreselijk gruwelijke dingen en verhalen van zware ontbering. Opgroeiend in West-Europa in de 21e eeuw, kan ik me totaal niet voorstellen hoe het moet geweest zijn. Ook mijn bezoek aan de Dossin Kazerne vorige week bevestigde dit nog maar eens. Wat mensen elkaar toch allemaal kunnen aandoen…

Toen ik na het lezen van het boek nog wat info opzocht op internet, werd het verhaal alleen maar mooier, want het blijkt gebaseerd te zijn op waargebeurde feiten. Op een echte vrouw, een Belgische zelfs, Andrée De Jongh, die zo heldhaftig was en haar eigen leven op het spel zette om iets te betekenen voor anderen.

Het is dan wel nog maar februari, nu al één van mijn favoriete boeken van 2015. En vanaf nu nog meer fan van Kristin Hannah.

Een gedachte over “Never forget”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s