Lieze leeft

Zetel(s)hoppen

Volgens mij wil het Universum dat ik een nieuwe zetel koop. Hij is al een tijdje bij me en heeft al verschillende huisjes gezien, maar misschien wordt het binnenkort toch tijd om afscheid te nemen.

We vonden elkaar 7 jaar geleden, toen ik mijn eerste stapjes in de grote wereld zette en alleen ging wonen. Het hoeksalon waar ik van droomde, paste niet in mijn kleine appartement, dus het werd iets anders, maar ik vond hem uiteraard best wel mooi. Ik kocht hem zelfs in tweevoud en er werd goed voor gezorgd. Maar net zoals bij een nieuwe auto, waarbij de eerste kras het meeste pijn doet, werd die verzorging jaar na jaar iets minder. De zon nam een beetje van zijn kleur af, een ongelukje met poetsproduct zorgde voor wat ontkleurde vlekjes en een stofzuigbeurt op tijd en stond om alle kruimels te laten verdwijnen was ook geen overbodige luxe. Zeker niet toen er pluskindjes kwamen die wel eens morsten met spijs of drank.

Hij woonde op verschillende plaatsen: het begon in mijn eerste stekje, dan ging hij mee bij mijn toenmalige vriend wonen. Toen ik daar wegging, nam ik hem gewoon weer mee. Mijn mama vond toen al dat hij zijn beste tijd misschien had gehad, maar hij deed het daar nog goed. Maar nu beginnen de jaren toch te wegen. Vorige week scheurde de stof ineens op  1 plaats. Door wat kussens te wisselen viel dat nog niet al te veel op. Maar daarna maakte ik alles nog veel erger door een flesje vloeistof om te kiepen in de zetel met een grote vlek tot gevolg. Dus misschien wordt het nu toch tijd om afscheid te nemen. Al wou ik hem houden tot ik effectief plaats had voor dat mooie hoeksalon (in mijn mooie grote huis dat ik samen ga bouwen met mijn geweldige toekomstige man), misschien moet ik toch nog voor een tussendoortje gaan. Want nu die grote vlek er zit, vallen ook de scheur, de ingezakte kussens, de andere vlekjes en de afgeschoten stof precies ineens ook meer op. En zeker als ik dan net een foto zoek voor bij dit bericht en allerlei mooie zetels tegenkom op Google. Zou er eentje onder de kerstboom passen?

3 gedachten over “Zetel(s)hoppen”

    1. Vanmorgen in de auto realiseerde ik me wel dat ik de overtrekken van de kussens in de wasmachine mag steken, dus dat ga ik vanavond toch nog wel eens proberen om de vlek misschien een beetje te temperen. Maar dan na de zomer toch eens rondkijken in de meubelzaken misschien ;-)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s