Lieze leeft

Op de markt

Naar de markt van, ik vind het wel eens leuk. Beetje rondkijken, tussen de mensen slenteren en af en toe iets kopen. Zeker op vakantie vind ik het zalig. Op de markt leer je de specialiteiten en de geuren van de regio kennen. Het is ook de ideale plaats om op souvenirs te jagen: kruiden voor mama, wijn voor papa, een t-shirt voor mezelf, juwelen voor de zus…voor ieder wat wils. Het is ook leuk om te zien hoe de markt er in elk land wat anders uit ziet. Hier heb je heel veel verschillende kramen: voedsel, maar ook kleding, poetsproducten en snoep. In Frankrijk heb je dan weer vooral lokale specialiteiten en ambachtelijke producten. En in Zweden zag ik vorige week een markt die enkel groenten en fruit verkocht, in een prachtig canvas van kleuren.

InstagramCapture_77af0a2e-fad3-4816-982f-51ee0ac2fab0Bij ons vind ik het ook wel eens fijn om te gaan markten, al komt het er niet zo vaak van. Tijdens de week ben ik op het werk en op zaterdag lijken er altijd zoveel andere dingen te moeten gebeuren, maar het komt wel eens voor, zeker in de zomer. Al maakt hier naar de markt gaan me vaak ook een beetje triestig. Andere vrouwen van mijn leeftijd die je tegenkomt op de markt lopen ofwel achter de kinderwagen, ofwel is het een uitstapje met hun moeder. Bij mij kan geen van beide en dat steekt dan wel. Het confronteert me met de dingen die me het meest na aan het hart liggen. Maar vanmorgen ging ik toch, struinde wat rond in het zonnetje en nu ligt de fruitmand vol verse kersen en aardbeien en staan er fleurige bloemen op tafel. En zo ben ik dan wel niet met mama naar de markt geweest, maar toch een beetje voor mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s