Lieze leeft

Georganiseerd

Ik heb opruim-en organiseerkriebels. Ik wil maar alles georganiseerd en op z’n plaats hebben. Alles moet er aan geloven: mijn kasten, mijn mailbox, de berging, ons fietsenhok, mijn agenda en harde schijf. En het blijft niet beperkt tot thuis, ook , op het werk ben ik aan de slag gegaan. Ook daar moest mijn mailbox er aan geloven, werd mijn kast leeggehaald om op te ruimen, is de bibliotheek gesorteerd en is het archief helemaal opgeruimd. Overal waar ik kom, zie ik dingen die ik zo graag wil in orde maken zodat alles er weer mooi overzichtelijk en proper uitziet.

Niet dat het helemaal nieuw is, ik ben altijd wel een georganiseerd en opgeruimd persoon geweest, al kriebelt het nu wel veel harder dan anders. Ik kijk soms ook wel eens graag naar van die foute programma’s op tv waar ze dan de extreme rommel van andere gaan filmen. Dan kriebelt het ook altijd heel hard, om daar binnen te vallen en alles gewoon buiten te kieperen en daar terug een mooi huisje van te maken. Op het werk wordt me wel eens gevraagd of ik zelf geen zin heb om zelfstandige te worden, aangezien ik heel de dag tussen de startende zelfstandigen zit. Niet dat ik echt plannen heb, maar als ik ooit iets zou beginnen, dan zou het wel zoiets als personal organiser zijn. Nu niet om van die vieze huizen op te ruimen waar alles wat je vastneemt onder de beestjes of de uitwerpselen kan zitten, maar eerder zo voor mensen die geen tijd of zin hebben om hun administratie op orde te houden en het moeilijk hebben om dingen weg te gooien. Want in dat laatste ben ik wel echt heel goed, dus ik wil ze daar gerust mee gaan helpen.

En nu ik dit schrijf denk ik terug aan een programma dat een tijdje geleden op tv kwam, The Amandas, over een bedrijfje met alleen vrouwen die bij rijke mensen de boel gingen organiseren. Die hadden super goede ideeën en roze gereedschap om alles in orde te maken. Dat zou echt mijn ding zijn, alleen zou ik het wel doen op platte schoenen in plaats van op de naaldhakken die je in het programma zag. Wie weet ligt er dus nog een nieuwe carrière op mij te wachten.

Een gedachte over “Georganiseerd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s