Lieze leeft

Schizofreen

Klantenkaarten, bijna in alle winkels heb je ze tegenwoordig. Soms nog een echt kaartje waar je 10 keer een stempel of een bedrag op nodig hebt om dan korting te krijgen, andere staan gewoon in de computer en nog anderen zijn plastic kaartjes die gescand worden aan de kassa. Eigenlijk zijn die kaarten voor de winkels een goede manier om big brother te spelen. Zeker bij de supermarkt merk ik dat. Ik spaar punten op mijn kaart, krijg bonnetjes om extra punten te verzamelen door bepaalde producten te kopen en ze sturen me mails met speciale aanbiedingen die zijn afgestemd op mijn profiel en koopgedrag.

Soms denk ik wel eens dat als één van die marketingjongens of -meisjes mijn koopgedrag echt zou analyseren, ze zeker zouden denken dat ik schizofreen ben. Want er zit echt geen lijn in mijn koopgedrag! Zo kocht ik de laatste jaren zelden groenten in de supermarkt. Niet dat ik ze niet at, maar ik koop ze bij de boer, recht van het veld en spotgoedkoop. Begin dit jaar besloot ik dan om af te kicken van de suiker, dus waren het vooral bio-producten en niks meer voorbereid, want als je zonder suiker wil eten, dan moet je zo goed als alles van nul zelf maken. Toen de afkickperiode er op zat, verviel ik echter al snel in mijn oude gewoontes (ik voelde amper het verschil, vandaar, maar dat is weer een ander verhaal). En toen ik het daarna een tijdje heel moeilijk had, lag er bijna niets anders meer dan suiker in mijn karretje. Chocolade blijft nu eenmaal een goede trooster. Daarna kon ik al net wat beter zonder snoep, maar was ik zo moe en had ik in niks meer zin, zodat al mijn maaltijden gemakkelijk moesten zijn. Koken was even niet meer aan mij besteed. En nu lijkt het weer wat normaler.

Ik snap dus wel dat ik het voor big brother die mij wil belonen met punten voor aankopen die ik vaak doe, helemaal in de war is dit jaar. Op het moment dat hij een knalaanbieding doet voor snoepjes, eet ik alleen nog maar fruit als tussendoortje. En als ik ineens punten kan scoren met biologische noedels, dan ga ik voor de microgolf-maaltijden. Maar nu ben ik van plan om het hem wat makkelijker te maken, zodat hij niet meer hoeft te denken dat er 4 heel verschillende mensen in mijn huishouden zitten.

Een gedachte over “Schizofreen”

  1. LOL :-) :-) Ik heb net al mijn kaarten gescand en in de APP myShopi gezet. Ik had een aparte tas waar ze allemaal instaken, het is een zotte boel. En die ene winkel waar je dan ECHT een klantenkaart van wil (hallooooo Lush), die doen dat dan niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s