Lieze blogt

Gij zult bloggen

‘Leve Lieze’ bestaat ondertussen een dik half jaar. Het idee om er mee te beginnen zat al langer in mijn hoofd, maar in het verleden was het er gewoon nooit van gekomen. Maar met het zware jaar dat ik achter de rug had, zocht ik begin dit jaar toch naar een uitlaatklep. En schrijven is altijd wel al een uitlaatklep voor me geweest. Ik heb bijvoorbeeld al jaren een dagboek. Al merkte ik dan wel dat schrijven in mijn dagboek er net niet van kwam op de momenten dat het echt het moeilijkst was. En dus werd mijn blog het alternatief. Om een of andere reden lukte het me toen beter om in mijn blog te schrijven dan in mijn dagboek, dus gebruikte ik ‘Leve Lieze’ als plaats om mijn gedachten te ordenen.

In februari schreef ik vooral over mijn relatiebreuk en het afscheid van mijn mama. Ik voelde me toen echt rot en zag het leven nogal zwart in. Ondertussen gaat het gelukkig heel wat beter met me. Je ziet het ook in de toon van mijn blog, er staan zeker nog overpeinzingen in, maar ik heb heel wat slechte gedachten kunnen loslaten.

En nu zoek ik een beetje welke richting ik verder uit wil met mijn blog. Sinds ik WordPress gebruik lees ik ook heel wat blogs van anderen en kom dan vaak dingen tegen waar ik ook wel iets mee wil doen. Ploggen bijvoorbeeld, of met vaste rubriekjes werken. Filmpjes maken is dan weer geen ambitie. Maar dan ga ik een hele andere richting uit dan waar ik mijn blog in het begin voor gebruikte. Want toen was het gewoon een plek voor mezelf om iets kwijt te kunnen, maar nu het een andere richting uit gaan, wil ik misschien wel dat het echt dingen zijn die ik met andere mensen kan delen. En dan komt de vraag: zijn anderen wel geïnteresseerd in wat ik dan nog te vertellen he?.  Inspiratie is er in ieder geval nog, want uiteraard gebeuren er in het dagelijkse leven waar ik mijn mening over heb en ben ik nog bezig met de zoektocht naar mijn prins op het witte paard en zijn er nog momenten dat er toch nog dingen boven komen uit het verleden die ik een plaats moet geven. Dus misschien moet ik gewoon wat experimenteren de komende tijd en zien waar ik uitkom.

4 gedachten over “Gij zult bloggen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s